Kuurne verwelkomt bijna 500 nieuwe inwoners

De gemeente Kuurne mocht het afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest.

Bij een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België-Frankrijk op groot scherm. Vervolgens kregen de aanwezigen een korte rondleiding door de gemeente met een videofilm. Kinderburgemeester Kobe Dewaele fungeerde daarbij als gids. Daarna volgde de voorstelling van de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden.

Quiz

Om de kennis van de nieuwe inwoners te testen, werd een korte Kuurne-quiz gehouden. De hoofdprijs was een prachtige strandstoel, versierd met een Kuurnse spreuk. Daarnaast konden geïnteresseerden tevens een rondleiding krijgen in het nieuwe schoolcomplex Nest.

The post Kuurne verwelkomt bijna 500 nieuwe inwoners is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Doom mag zijn zegje doen”: onze analiste Kim Gevaert geeft haar kijk op onenigheid bij aflossingsploeg

Onze analiste Kim Gevaert geeft haar kijk op de interne discussies bij de gemengde aflossingsploeg, en de onenigheid over welke vier lopers morgenavond het ticket voor de finale op de 4x400m moeten bemachtigen. “Misschien hebben de trainingsmomenten een bepalende rol gespeeld”, stelt Gevaert. Wat verwacht ze voorts van Nafi Thiam, die volgende week donderdag aan haar zevenkamp begint? En welke

Lees meer »

De transformatie van KVK: van vogel voor de kat tot kandidaat voor de middenmoot? “Huiswerk is tijdig gemaakt”

KV Kortrijk lijkt op een jaar tijd volledig getransformeerd. Exact een jaar geleden schreef iedereen de club nog af. Nu is dat helemaal anders. KVK wordt gezien als een veelbelovende club die de middenmoot mag ambiëren dit seizoen. Een opmerkelijke verandering en daar zijn meerdere redenen voor, ziet ook Pieter Eecloo die als CEO Sports alles van dichtbij meemaakte.

Lees meer »

Proficiat Sven, Klaas en Patrick!

Remco Evenepoel bezorgde ons land vorig weekend al meteen een eerste Belgische gouden medaille dankzij een fantastische, fenomenale, indrukwekkende, historische – en voeg gerust zelf nog wat superlatieven toe – prestatie in de tijdrit. Goud! Ook al is de aerokogel van Schepdaal geen West-Vlaming, toch heeft die gouden medaille een zoet, West-Vlaams randje. Of beter
The post Proficiat Sven,

Lees meer »

Dagmara Okraska is finaliste Miss Grace Benelux

Waregem De Waregemse Dagmara Okraska is finaliste nummer 8 van de Miss Grace Benelux verkiezing 2024, die plaatsvindt op zaterdag 7 september in Diest.
The post Dagmara Okraska is finaliste Miss Grace Benelux appeared first on KW.be.

Lees meer »

Celstraf voor vijftiger die politie bestookt met nodeloze oproepen en facturen in brand steekt: “We weten niet meer wat we met hem moeten aanvangen”

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot een celstraf van 11 maanden met uitstel voor belaging en afzetterij. Voor brandstichting ging de vijftiger maandagochtend vrijuit. Philippe H. bestookte tussen maart en november 2023 de politie en hulpdiensten met nodeloze oproepen. “Ter plaatse bleek er telkens niets aan de hand”, stelde procureur Saskia Schepens. “De beklaagde was gewoon dronken.”

Lees meer »