Kloof tussen arm en rijk is kleiner geworden in België: “Sterk sociaal beleid werkt”

De kloof tussen arm en rijk in België is de afgelopen jaren kleiner geworden, dat ondanks de recente corona- en energiecrisis. Dat blijkt uit een studie van Wim Van Lancker (KU Leuven). “De cijfers tonen dat sociaal beleid werkt. Werk alleen volstaat dus niet om uit de armoede te raken”, zegt Lancker. Het rapport roept politici dan ook op om het sociale beleid niet af te bouwen. 

Meer krantenkoppen in België

Veertiger die partner met mes in hand steekt en haar daarna probeert te wurgen mag gevangenis verlaten

Ivan V. (49) uit Oostende mag de gevangenis verlaten nadat hij zijn vriendin met een mes gestoken heeft én haar ook nog eens tot twee keer toe probeerde te wurgen. De veertiger kreeg maandagochtend van de Brugse strafrechter immers een celstraf met probatie-uitstel. De zoon van de vrouw kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren.
The post Veertiger die

Lees meer »

Autodidact Pascal Alles wint Nederlandse fotowedstrijd

Fotomagazine Zoom.nl organiseerde een grote wedstrijd waaraan liefst 1.567 kandidaten deelnamen. Gistelnaar Pascal Alles (58) kwam als winnaar uit de bus met een mooi portret van zijn zus.
The post Autodidact Pascal Alles wint Nederlandse fotowedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen in actie

Team Belgium trekt met de grootste naoorlogse delegatie naar de Olympische Spelen in Parijs. Verspreid over twee weken verdedigen 166 atleten de Belgische kleuren. Wie komt wanneer in actie?

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »