Kijk binnen op Buckingham Palace: achter de gordijnen van de gerenoveerde balkonkamer waar Britse koninklijke familie verzamelt

Voor het eerst in 5 jaar opent de East Wing van Buckingham Palace. Die vleugel is de vaakst gefotografeerde voorgevel van het gebouw. Het grote publiek kan een kijkje achter de schermen nemen van de ‘Centre Room’. Dat is de ruimte waar de Britse koninklijke familie zich verzamelt voor ze het bekende balkon opkomt. 

Meer krantenkoppen in België

Schip redt 196 mensen voor kust van Libië, maar krijgt aanleghaven toegewezen op 1.500 kilometer: “Zullen dagen onderweg zijn”

De Ocean Viking, het reddingsschip van de ngo SOS Méditerranée, heeft dinsdagochtend 196 mensen gered tijdens twee reddingsoperaties voor de kust van Libië. Onder hen bevinden zich negen niet-begeleide minderjarigen en één vrouw, aldus de ngo. “De meeste geredde personen zijn afkomstig uit Bangladesh, Pakistan, Egypte en Soedan”, klinkt het nog.

Lees meer »

Israël valt Hamas en Hezbollah aan, Iran zweert wraak

Escaleert het conflict in het Midden-Oosten tot een regionale oorlog? Die vrees groeit nu Israël zowel de politieke leider van Hamas als, naar alle waarschijnlijkheid, ook de nummer twee van Hezbollah gedood heeft. Iran zweert alvast wraak en de internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen.

Lees meer »

Man (51) verdacht van moord op huisbaas in Moorslede, dader probeert ook garage in brand te steken in Spiere-Helkijn

Een man van 51 uit Wevelgem wordt verdacht van de moord op E.V., zijn 74-jarige huisbaas in de Sprietstraat in Moorslede. Volgens onze info dreigde de man uit zijn huurwoning gezet te worden in dezelfde straat. De feiten vonden vorig weekend al plaats. De vijftiger stichtte vorig weekend in Spiere-Helkijn ook al brand aan een houten garage. De dader, die

Lees meer »

TUI-vlucht naar Alicante urenlang vertraagd, vluchten van en naar Deurne voorlopig via Zaventem: “Voeding voor ons dochtertje geraakt stilaan op”

Een dag nadat 300 reizigers van Tui de nacht in hotels rond Brussels Airport moesten doorbrengen en ook in Malaga een toestel van de luchtvaartmaatschappij aan de grond bleef, zijn er weer flink wat problemen. Zo werd een vlucht naar Gran Canaria afgelast en heeft een vlucht naar Alicante al bijna 8 uur vertraging opgelopen. “De voeding van ons baby’tje

Lees meer »

Minister Weyts (N-VA) wil dat DHL op luchthaven Zaventem kan blijven werken met Boeing 777-toestellen

Vlaams minister van Rand Ben Weyts (N-VA) wil dat pakjesbedrijf DHL op de luchthaven van Zaventem kan blijven werken met Boeing 777-toestellen. Volgens Weyts verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs "heimelijk" een nieuwe instructie waardoor deze toestellen niet meer mogen landen of opstijgen in Zaventem. Weyts wil een belangenconflict inroepen.

Lees meer »

Vijf weekends kunst bij Johnny Werkbrouck in Torhout

Beeldhouwer Johnny Werkbrouck is 65 jaar geworden en organiseert in het kader van zijn verjaardag een zomertentoonstelling met zijn werk. Hij doet dat in zijn atelier in de Schoolstraat 16 in Wijnendale. Hij maakt voornamelijk beelden in witte Carraramarmer, maar ook geregeld in brons of een combinatie van die twee. De expositie is vrij toegankelijk
The post Vijf weekends

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

Veilig naar een festival: zo ben je dieven te slim af

Ook dieven vinden hun weg naar festivals: grote evenementen met veel mensen, daar kunnen ze hun slag slaan. De zomermaanden zijn dan ook de populairste bij zakkenrollers. Festivals waarschuwen voor dieven met grote borden, en de politie geeft via lichtkranten tips. Maar jij kan ook op voorhand alert zijn, zodat de kans om bestolen te worden, kleiner is.

Lees meer »

Patrick selecteert 200 foto’s voor nieuw historisch boek: “Uniek tijdsdocument”

Kortrijkzaan Patrick Holderbeke lanceert zijn tweede fotoboek ‘40 jaar persfotografie in de regio Kortrijk’: een uniek tijdsdocument van 40 jaar politieke, culturele, economische historiek en fait divers van Kortrijk en omstreken in 200 persfoto’s. De opbrengst gaat naar studentenfonds LISA.
The post Patrick selecteert 200 foto’s voor nieuw historisch boek: “Uniek tijdsdocument” appeared first on KW.be.

Lees meer »