‘Keldergatinbreker’ slaat opnieuw toe in Kortrijkse horeca: “Hoe kan die man zo kort na zijn veroordeling al vrij rondlopen?”

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een inbraakgolf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken. 

Meer krantenkoppen in België

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Leger kwallen spoelt aan op Nieuwpoorts strand: “Gevolg van sterke onderstroom en klimaatverandering”

Op het strand van Nieuwpoort spoelden de voorbije dagen honderden kwallen aan. Kwallen mogen dan een typisch zomerfenomeen zijn – en voor sommige soorten blijft het wel uitkijken – ook overbevissing en de klimaatverandering spelen een rol, zegt natuurgids Luc David.
The post Leger kwallen spoelt aan op Nieuwpoorts strand: “Gevolg van sterke onderstroom en klimaatverandering” appeared first on

Lees meer »

Duurste attractie ooit in Bellewaerde Ieper alweer tijdlang dicht

De nieuwe waterattractie Amazonia in het Ieperse pretpark Bellewaerde gaat opnieuw een tijdlang dicht. De attractie, de duurste ooit in het pretpark, ging open in april. Maar al snel bleken er technische problemen, waardoor ze een maand stil lag. Een tijdlang ging het vrij goed, maar nu zijn er dus opnieuw mankementen opgedoken.

Lees meer »

LIVE. Israël: “Raket die 12 voetballende jongeren doodde was van Iraanse makelij” – VN dringt aan op “maximale terughoudendheid”

Bij een raketaanval vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogte zijn zeker twaalf doden gevallen. Volgens het Israëlische leger zijn de slachtoffers tussen de 10 en 20 jaar oud. De raket zou neergekomen zijn op een voetbalveld waar op dat moment de kinderen aan het spelen waren. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken is “een volledige oorlog” tussen

Lees meer »

“Er zijn geen woorden voor de ontreddering”: drie meisjes die stierven bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgen gezicht

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Dasilva Aguiar (9). Bebe en Elsie overleden gisteren aan hun verwondingen, Alice vanmorgen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »