Kartelpartij Verbindend Zulte is ambitieus: “Willen weer meebesturen”

Ex-burgemeester Henk Heyerick (CD&V) doet in oktober een nieuwe gooi naar de sjerp. Hij stopt met de provinciale politiek en wordt lijsttrekker van de kartelpartij Verbindend Zulte (N-VA/CD&V). “Ik voel een grote noodzaak voor vernieuwing”, aldus Heyerick. “Ons doel is meebesturen, twaalf jaar oppositie is genoeg geweest.”

Henk Heyerick (49) was burgemeester van Zulte tussen 2006 en 2012. Toen verloor CD&V nipt de absolute meerderheid. Sindsdien zijn ze veroordeeld tot de oppositiebanken. Zes jaar geleden toverden ze met lijsttrekker Tony De Bel een wit konijn uit hun hoed maar die kon het tij niet keren, integendeel. Nog eens zes jaar later trekt CD&V nu als kartel met N-VA naar de verkiezingen. Met de slogan ‘Iedereen verbonden, iedereen Zulte’ treedt Henk Heyerick weer op het voorplan.

Opnieuw goesting

“Zes jaar geleden was ik er nog niet klaar voor, het was misschien nog wat te vers”, zegt Henk. “Nu heb ik terug goesting en enthousiasme. Ik voel bij de mensen een grote nood aan vernieuwing. Mocht alles perfect lopen in de gemeente, dan zou ik dit niet doen. Ik wil al mijn energie nu op Zulte richten, daarom stop ik ook met de provinciale politiek. Onze ambitie is om opnieuw mee te besturen. Een coalitie met Open Zulte zal afhangen van de inhoud.”

Het hete hangijzer van het moment is de herontwikkeling van Lys Yarns. CD&V en N-VA kanten zich sterk tegen de plannen van de meerderheid om de site ‘vol te bouwen’ en willen meer open ruimte. N-VA-voorzitter Nicolas Cuypers haalde het landelijk karakter van de gemeente aan als een belangrijk thema voor de kartelpartij. “We willen in de dorpskernen gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.”

Verenigingsleven

“Verder willen we een verbindend verenigingsleven met speciale aandacht voor de stockageproblemen bij onze verenigingen en de vernieuwing van de Guldepoort in Machelen. Wat het opvangen van regenwater betreft, vinden we ook dat de gemeente moet sensibiliseren, niet verplichten om het water op de eigen grond vast te houden.”

“Ik voel bij de mensen een grote nood aan vernieuwing” – lijsttrekker Henk Heyerick

Na lijsttrekker Henk Heyerick (CD&V) wordt de top vijf volmaakt door Catherine De Smet (CD&V), Ward Baeten (N-VA), Lieven Lippens (CD&V) en Marc Devlieger (CD&V). Op de zesde plaats staat Céleste Heyerick (CD&V), dochter van Henk Heyerick en met achttien lentes de jongste kandidaat. Bij de recente Vlaamse verkiezingen bleek ze in Zulte een onverwacht stemmenkanon te zijn.

Jongste kandidate

“Ik had daardoor gehoopt op een plaatsje in de top tien op de lijst en ben dan ook heel blij met mijn zesde plaats”, zegt Céleste. Vader en dochter Heyerick zijn zich er wel van bewust dat ze volgens de regels niet samen mogen zetelen in de gemeenteraad. “Maar het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst is ook heel belangrijk.”

Aan de staart van de lijst staan Luc Millecamps (CD&V), Marc Nachtergaele (CD&V) en als lijstduwer Linda Detailleur (N-VA). Linda was tot 2022 schepen van Sociale Zaken maar stopte toen met de gemeentepolitiek. “Ik begon me na mijn vertrek echter steeds meer te ergeren aan de werking van het Sociaal Huis, er zit geen enkele dynamiek meer in”, zegt Linda.

Groene oase nodig

“Daarnaast is de herontwikkeling van Lys Yarns iets dat me nauw aan het hart ligt. Een groene oase is echt nodig in Zulte. Mocht ik als lijstduwer verkozen geraken, dan zal ik dat zeker niet laten liggen, maar ik wil vooral de lijst steunen.”

The post Kartelpartij Verbindend Zulte is ambitieus: “Willen weer meebesturen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump (zonder verband rond zijn oor) tijdens ontmoeting met Netanyahu: “Geen enkele president heeft gedaan wat ik voor Israël heb gedaan”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag Donald Trump bezocht in zijn resort in Florida. Trump zei onder andere dat de relatie tussen hem en Netanyahu “nooit slecht” is geweest. Trump verscheen voor het eerst zonder verband om zijn oor sinds hij twee weken geleden werd neergeschoten door de twintigjarige Thomas Crooks.

Lees meer »

Geen uitspraak in kortgeding van Marc Coucke over tribune KV Oostende

Er is geen uitspraak in het kortgeding tussen ondernemer Marc Coucke en de stad Oostende over het voetbalstadion van KV Oostende. De rechtbank van eerste aanleg in Brugge verklaart zich onbevoegd en verwijst de zaak door naar de ondernemingsrechtbank. Marc Coucke spande het kortgeding aan omdat hij nog geld wil voor de tribune die hij bouwde voor KV Oostende toen

Lees meer »

“Er werd gesproken over mogelijke represailles”: ‘klokkenluider’ was lange tijd bang om beelden van Charlotte Dujardin te delen

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de sport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Christoff wil nog één keer verhuizen: “Ik wil rust in mijn hoofd. En m’n auto’s thuis kunnen stallen”

“Een familiefeest of een terrasje doen met vrienden? Mijn agenda laat dat nu toe.” Decennialang stond de zomer voor Christoff (48) gelijk aan hard werken. Maar nu hij en zus Lindsay zelf z’n planning beheren, is er ook meer ruimte voor ontspanning. In ‘Dag Allemaal’ blikt de zanger terug op z’n meest memorabele vakantieherinneringen en verklapt hij hoe het met

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon (en zoveel betalen ze ervoor)

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »