Kankerpatiënt kan opnieuw spreken na zeldzame strottenhoofdtransplantatie: “Ik wil dat mensen weten dat het mogelijk is”

Marty Kedian (59) verloor tien jaar geleden zijn stem door strottenhoofdkanker, maar dankzij een transplantatie heeft hij nu zijn stem terug en kan hij terug voorlezen aan zijn kleindochter. Marty is de derde persoon in de VS die ooit de volledige ingreep heeft ondergaan. De operatie was deel van een kleine studie. 

Meer krantenkoppen in België

Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland

De Belgische hockeymannen zijn hun olympische toernooi in groep B gestart met een zakelijke zege tegen Ierland. De Red Lions, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-0.
The post Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we stunten tegen de States”

“Gaan we nog in Parijs geraken?” Na het onverwacht verlies van de Belgian Cats op de Spelen heerste ongeloof in de kantine van het Iepers sportcentrum, waar de olympische matchen worden getoond op groot scherm. “Dit is de teleurstelling waar we voor vreesden”, zegt mama Mestdagh.
The post Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we

Lees meer »

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »

‘Oorveeg’ van Turkse president Erdogan veroorzaakt ophef op sociale media

Recep Tayyip Erdogan woonde zaterdag de openingsceremonie bij van een urban transformation-project in het Turkse Rize. Tijdens die ceremonie werd de Turkse president begroet door enkele aanwezigen, waaronder twee jongens die hem mochten ontmoeten. Maar toen Erdogan zijn hand uitstak om een handkus te krijgen van een van de jongens, aarzelde de uk even en kreeg hij een tik op

Lees meer »

Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark: “We zullen in een getto wonen”

Bewoners van de appartementen rondom het André Ampepark verzetten zich tegen de geplande bouw van vier woonblokken. “Desnoods gaan we naar de Raad Van State”, zegt Mary Stoffel, die een hele reeks argumenten aanbrengt. Woonsprong zegt dat er nood is aan woningen en dat er wel degelijk kan gebouwd worden.
The post Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark:

Lees meer »

Mysterieuze weldoenster laat al haar huizen na aan huurders: “Dat er in deze tijd zulke lieve mensen bestaan, is hartverwarmend”

Bram Brekelmans kan zijn geluk niet op. De eigenares van zijn woning, die in februari op 87-jarige leeftijd overleed, heeft hem zijn huurwoning geschonken. Over twee weken bevestigt hij met een handtekening het legaat en mag hij zich eigenaar noemen van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En hij is waarschijnlijk niet de enige in het dorp die een complete

Lees meer »