“Je was een lachebekje en het zonnetje in huis”: honderden mensen nemen afscheid van kleine Delano in Oostende

Woensdag namen honderden mensen afscheid van de kleine Delano. De kleine jongen had eind juli twee jaar moeten worden, tot begin juli het noodlot toesloeg en hij verdronk in een zwembad in de tuin. Niemand hield het tijdens de plechtigheid droog. “De dag dat ik jou voor het eerst in mijn armen sloot, was ik op slag verliefd”, klonk het bij mama Toscina.

Een verschrikkelijk drama, een begrafenis waar eigenlijk niemand had hoeven zijn… De kleine Delano kreeg woensdag zijn afscheid en die verliep heel ingetogen. Veel te vroeg, daar was iedereen het over eens. Op 31 juli hadden zijn ouders zijn verjaardag moeten vieren, maar in plaats van zijn verjaardag moesten ze zijn afscheidsplechtigheid voorbereiden. Geen enkele ouder zou dit moeten doorstaan. Maar het overkwam wel Toscina, Joshua en Delano’s broertje Kaylo.

Emotioneel afscheid

Tijdens de plechtigheid in de aula van Uitvaartzorg Marote in de Stuiverstraat lieten heel wat aanwezigen hun tranen de vrije loop. Hoe kan het ook anders: niemand had dit drama zien aankomen. Mama Toscina liet een tekst voorlezen. “Ik weet niet waar ik moet beginnen, want ik kan boeken over jou schrijven”, klonk het. “Nooit zullen er genoeg woorden zijn om te beschrijven hoe je was: liefdevol, gelukkig. De dag dat ze jou voor het eerst op mij legden bij de geboorte, was ik op slag verliefd. Ik voelde me compleet. Nog geen zes uur na je geboorte was daar al het eerste lachje. Sinds dat moment ben je niet meer gestopt met lachen. Je was een lachebekje en het zonnetje in huis.”

De woorden van Toscina gingen door merg en been. Ook papa Joshua liet een tekst voorlezen. “We voelen zo’n grote leegte zonder jou. Je was en blijft ons alles. Je was het beste vriendje van je broer en jullie deden alles samen. Jullie waren twee handen op één buik. Je ging zo’n goed voetballertje worden. Ik keek al uit naar jouw wedstrijden en trainingen later. Dat voetballen, dat waren onze momenten samen. Die omhelzingen toen ik je kwam halen in de opvang of als ik thuiskwam, die ga ik heel hard missen. Die maakten de zware werkdagen goed. Je was door iedereen zo geliefd, maar nog het meeste door mij, mijn vriend. Nu lopen we verloren zonder jou. Je zit voor altijd in mijn hartje. Ik ga je zo hard missen.”

“De verscheurende pijn in ons hart laat ons voelen dat er een immense leegte is ontstaan”

Meter en peter van de kleine jongen zijn de zus en broer van Toscina. Ook zij wilden graag een woordje richten aan de kleine Delano. “Waarom? Waarom Jij?”, zo klonk het bij Kjernzo, de peter van Delano. “Je was een kindje met een hart van goud. Twee dingen die me opvielen telkens als ik je zag: je lach en je gelukkig zijn. Nog steeds hoop ik dat je op een wonderbaarlijke manier binnenstapt. Woorden schieten tekort.” Ook zijn ‘maintje’ Shakira nam het woord: “Ik was een van de eersten die je na lang wachten kon vastnemen. Ik was vanaf seconde 1 verliefd op je. Met je puppyoogjes wist je altijd iedereen te verleiden. Nooit gedacht dat we je zo snel zouden moeten afgeven. Mijn wereld staat stil.” Zijn andere peter Mika had de volgende woorden over voor zijn petenkindje: ”De verscheurende pijn in ons hart laat ons voelen dat er een immense leegte is ontstaan. Iedereen smelt voor jou. Je bent ons zonnestraaltje, sprankelend en guitig. Jouw bruisende energie laat geen mens onberoerd.”

Bumba

Bumba, daar was hij grote fan van. Op het bidprentje van Delano staat Bumba dan ook afgebeeld. Voor zijn tweede verjaardag zou het getroffen gezin nog naar de Bumba-show gaan kijken in september. Daar hadden ze tickets voor. Delano zal ongetwijfeld hard gemist worden door iedereen die hem graag ziet. Na de plechtigheid werden nog ballonnen opgelaten voor de kleine jongen.

The post “Je was een lachebekje en het zonnetje in huis”: honderden mensen nemen afscheid van kleine Delano in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Demonstratie tegen Netanyahu tijdens zijn bezoek aan plaats dodelijke aanval Golanhoogten – Vier jonge kankerpatiënten uit Gaza komen naar België

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de plek van de dodelijke aanval in de geannexeerde Golanhoogten bezocht. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” komt op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen. Er werd echter gedemonstreerd tegen zijn komst. En vier jonge kankerpatiënten uit de Gazastrook worden geëvacueerd naar ons land. De kinderen zullen hier worden behandeld omdat

Lees meer »

TUI-vlucht naar Alicante urenlang vertraagd, vluchten van en naar Deurne voorlopig via Zaventem: “Voeding voor ons dochtertje geraakt stilaan op”

Een dag nadat 300 reizigers van Tui de nacht in hotels rond Brussels Airport moesten doorbrengen en ook in Malaga een toestel van de luchtvaartmaatschappij aan de grond bleef, zijn er weer flink wat problemen. Zo werd een vlucht naar Gran Canaria afgelast en heeft een vlucht naar Alicante al bijna 8 uur vertraging opgelopen. “De voeding van ons baby’tje

Lees meer »

“België barst”: uiterst rechtse groep Voorpost laat weer van zich horen in Komen-Waasten, politici kunnen affiche-actie maar weinig smaken

De politieke spanning begint overal stilaan te stijgen. Partijen maken hun lijsten kenbaar, kopstukken stappen naar voren en militanten bereiden zich voor. Komen-Waasten vormt hier geen uitzondering op, al start het wel met een zure noot. Op enkele plaatsen verschenen affiches van Voorpost met een radicale boodschap. “Er is in onze gemeente geen plaats voor dergelijk radicalisme!”
The post

Lees meer »

“Dit is ‘kl***’… oei, kan je dat er nog uitknippen?”: ‘Girl power’ zorgt nét niet voor Belgisch brons bij eventingruiters

Net niet. De Belgische eventingruiters zijn als vierde geëindigd in de landencompetitie op de Olympische Spelen. Met 123,40 strafpunten moesten Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus als volledig vrouwelijk team Groot-Brittannië (91,30), Frankrijk (103,60) en Japan (115,80) voor laten gaan. Maar alle drie kijken ze nu al uit Los Angeles 2028.

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »