InnovOcean Campus in Oostende eerste kantoorgebouw met label voor uitstekende toegankelijkheid

Voor het eerst reikt het Vlaams Expertisecentum voor Toegankelijkheid Inter, het label ‘A++ uitstekend toegankelijk gebouw’ uit aan de InnovOcean Campus aan de Jacobsenstraat 1 in Oostende. De campus biedt veel gebruikerscomfort voor bezoekers, medewerkers, klanten, … met en zonder beperking.

De InnovOcean Campus is de Vlaamse kennishub voor vernieuwend marien onderzoek en is de thuisbasis voor onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de visserij-afdeling van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO).

Zonder drempels

De InnovOcean Campus is volledig toegankelijk. Dus ook voor rolstoelgebruikers, slechthorenden en -zienden, mensen met autisme die zonder hulp van anderen het gebouw vlot kan gebruiken. Deze integrale toegankelijkheid komt tot uiting in de buitenomgeving, in het architecturaal ontwerp en in de afwerking. “Alle gebruikers moeten zich welkom en goed voelen in het gebouw, los van specifieke behoeften”, aldus Wendy Metten, algemeen directeur van Inter.

Prikkelarme werkplekken

Zo is de campus vlot bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto en hebben de toegangspaden geen trappen of andere drempels. De inkom heeft geen draaideur, maar automatische schuifdeuren. Voor blinde mensen is er een tactiele toeleiding op de vloer tot aan het onthaal. Rolstoelgebruikers kunnen vlot de onthaalbalie bereiken. De lift is uitgerust met spraakfunctie en braille. In de auditoria is een ringleiding voorzien als gehoorondersteuning, voor de kleinere zalen kan een geluidsversterking ontleend worden aan de balie. De werkplekken zijn volledig toegankelijk en ergonomisch ingericht, afgescheiden van de koffiehoek en informele ruimten. Wie daar nood aan heeft, kan zich terugtrekken in de prikkelarme afgesloten werkplekken. Elke verdieping heeft een rolstoeltoegankelijk toilet.

Internationale uitstraling

Jan Mees, algemeen directeur bij VLIZ: “De InnovOcean Campus is een kenniscentrum met internationale uitstraling. Hier ontmoeten mensen elkaar en werken samen aan wetenschappelijk onderzoek over de zee en de visserijsector. Jaarlijks organiseren we hier een groot aantal vergaderingen en congressen. Regelmatig krijgen we Europese en internationale groepen over de vloer en dit in de meest comfortabele omstandigheden. De vlotte toegang van het gebouw straalt af op ons internationaal imago.”

The post InnovOcean Campus in Oostende eerste kantoorgebouw met label voor uitstekende toegankelijkheid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ozempic zou kunnen helpen om te stoppen met roken: “Hierdoor zouden hersenen ons niet meer ‘belonen’ na sigaret”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

33 jaar geleden werd de dochter van Georges en Marie-Josephe vermoord: “Ze hebben ons alles afgepakt. Wij hebben niks meer”

Als je kind doodgaat – vermóórd wordt – en je moet doorleven zonder dat er een dader wordt gevonden: in godsnaam, hoe? Georges Caeckaert (88) en Marie-Josephe (83) kennen het antwoord: al 33 jaar leven ze op hoop. Nu het gerecht een nieuw DNA-onderzoek vraagt, des te meer. Wraak of vergelding willen ze op hun leeftijd niet meer. Een celstraf

Lees meer »

EXCLUSIEF. 17-jarige verkrachter aan jaagpad in Olen sloeg al eerder toe. Slachtoffer Ellen (40) getuigt: “Hij raasde maar door. Alsof hij mij dood wilde”

De 17-jarige Nathan, die donderdagavond een vrouw van 27 de bosjes introk en verkrachtte, was niet aan zijn proefstuk toe. Twee jaar geleden viel de tiener zonder reden meerdere vrouwen aan op straat. De jongeman werd sindsdien onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst. Ellen (40) was een van zijn eerste slachtoffers. Ze doet nu haar verhaal. “Hij smakte me op

Lees meer »

Klimaatactivisten opgepakt bij actie in Londense luchthaven van Gatwick

Militanten van de Britse milieuorganisatie Just Stop Oil zijn maandag opgepakt nadat ze geprobeerd hadden om de Londense luchthaven van Gatwick te blokkeren. De organisatie, die bekendstaat om haar controversiële methodes, voert actie voor het einde van fossiele energie tegen 2030. Ze publiceerde een video waarop te zien is hoe actievoerders op de grond zitten en zich vasthechten bij de

Lees meer »

Tomorrowland slaat opnieuw handen in elkaar met Mobile School: “We willen straathoekmedewerkers ondersteunen”

Dat Tomorrowland om meer dan muziek draait, weet u ongetwijfeld al. Maar dat de organisatie ook kwetsbare jongeren wil helpen, had u waarschijnlijk niet verwacht. Dat doet het festival in samenwerking met Mobile School, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. “We willen zowel zware als luchtige onderwerpen bespreekbaar maken”, luidt het.

Lees meer »

Een discutabele beslissing op een cruciaal moment: ‘Nadalcaraz’ furieus op umpire, Spaans duo eruit tegen de Amerikanen

De gouden medailledroom aan diggelen. Het Spaanse tennisduo Rafael Nadal-Carlos Alcaraz zal geen olympisch kampioen worden in het dubbelspel. Ze verloren van de Amerikanen Krajicek en Ram in twee sets. Op een cruciaal moment in de tweede set maakte de umpire een discutabele beslissing in het voordeel van de Amerikanen. De Spanjaarden – met Nadal voorop – waren daar duidelijk

Lees meer »

“We zijn relieken van een lang vervlogen tijd”: overleden prins Michaël had geen moeite met val van Griekse monarchie

De Griekse prins Michaël is overleden op 85-jarige leeftijd. Hoewel hij nog steeds van een koninklijke titel mocht genieten, vond hij daar zelf niets aan. “Ik heb respect voor ons verleden, maar het is ook maar dat”, liet hij optekenen. “We zijn geen royals meer, we hoeven ook niet zo behandeld te worden.” Een controversieel standpunt binnen het ‘gevallen’ Griekse

Lees meer »

Het ontroerende verhaal achter de handschoenen van Belgische amazone Larissa Pauluis: “Ik heb echt gedacht dat ik van verdriet zou sterven”

Haar veel te jong gestorven echtgenoot Gregoire Naslin (39), papa van haar twee dochters, had geen mooier eerbetoon kunnen krijgen. Want na haar dressuuroefening op de Olympische Spelen stak de Waalse amazone Larissa Pauluis (44) haar handpalmen in de lucht en kon de hele wereld zien wat ze aan hém had geschreven: “Ik heb het je beloofd. En ik heb

Lees meer »