Ierse stewardess die wordt aangeklaagd voor suïcide in Dubai, mag land verlaten

Een 28-jarige Ierse stewardess, Tori Towey, mag de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verlaten na een reisverbod. De vrouw werd in Dubai aangeklaagd voor een zelfmoordpoging en alcoholgebruik, beide strafbare feiten in het land. Haar uitreisverbod is nu opgeheven. 

Meer krantenkoppen in België

Ellen (44) – van Big Brother! – woont thuis bij haar ouders Marc en Emmy: “Je bent maar zo gelukkig als je ongelukkigste kind”

Bij Marc en Emmy thuis regeren de kinderen. Kleine kinderen, groot feest. En grote kinderen… die blijven plakken. Dochter Ellen Dufour – die ooit ‘Big Brother’ won, ja die! – woont er nog altijd. Haar broers en hun kroost spelen mee zoete inval. Maar grote kinderen, grote zorgen, ook dat adagium geldt hier. “Je zoon heeft vijftig procent overlevingskans, zei

Lees meer »

Gewezen onderpastorie in Wervik komt te koop

Het kerkbestuur Sint-Medardus gaat de gewezen onderpastorie in de Koestraat 18 verkopen. “Met de laatste huurders hadden we heel wat miserie en we hebben hen telkens uit het huis moeten zetten, met alle financiële gevolgen en materiële kosten van dien”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele. “De laatste keer was het pand zo goed als onbewoonbaar geworden.”
The post Gewezen

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Volg alle

Lees meer »

Microsoft kampt opnieuw met storingen

Microsoft kampt opnieuw met storingen, deze keer met sommige Office-toepassingen en cloudservices. “We onderzoeken meldingen van problemen bij het verbinden met Microsoft-diensten wereldwijd”, zo heeft het techconcern meegedeeld.

Lees meer »

Twintig vrouwen beschuldigen Franse ex-nieuwslezer al jarenlang van verkrachting, nu komt er mogelijk toch gevolg

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling onderzoeken tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk. De voormalige TF1-presentator wordt al jaren door zo’n twintig vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »

Kan Ozempic helpen om te stoppen met roken? “Het zou de dopaminestoot kunnen verlagen die nicotine in de hersenen uitlokt”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

“Onverwachte groepering” eist aanval op Frans spoorwegnet op: “Olympische Spelen zijn vertoning van onderdrukking”

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van vrijdagochtend worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap AFP. De mail werd volgens Le Parisien verstuurd vanop een beveiligd platform dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Een huwelijksaanzoek, hopen hits en bakken humor: een emotionele Adèle trapt 10-delige concertreeks in München af

Het eerste optreden uit de 10-delige concertreeks van Adèle (36) in München is achter de rug. "Het was een 2 uur durende show vol humor, meezingers en hits", vertelt reporter Gitte Van Hoyweghen. Speciaal voor de Britse wereldster werd een indrukwekkende openluchtarena gebouwd, met "het grootste scherm ter wereld" en een dorp waar fans zich kunnen onderdompelen in ‘de wereld

Lees meer »