Hulde aan kaartkampioenen Duinenkaarters in Bredene

De Duinenkaarters brachten in hun lokaal brasserie Moeder Lambik hulde aan de kampioenen van het seizoen 2023-24.

“Na een ongemeen spannende strijd werd Linda Van Slambrouck al voor de tweede keer tot algemeen kampioen uitgeroepen met 207 punten. Bij de heren werd Sven Delvaux kampioen met 201 punten”, aldus voorzitter Daniël Spillier.

Beide kersverse kampioenen werden in de bloemetjes gezet en ontvingen een trofee uit handen van schepen Kelly Spillier, dochter van de voorzitter. “De talrijke aanwezigen waren vol lof over het lekkere eten en de feestelijke muziek, verzorgd door René Scohy, een gewezen bandlid van Paul Severs.”

Het jaarlijkse kampioenenfeest werd afgesloten met – jawel – een kaarting waarvoor de prijzen geschonken werden door de uitbaters van Moeder Lambik. “Ook onze deelnemers aan het Belgisch kampioenschap manillen van afgelopen mei in De Haan werden nog op een presentje, een grote groepsfoto, getrakteerd als herinnering aan hun straffe prestaties. We namen dit jaar met vier teams deel met een tweede plaats, vierde plaats (allemaal debutanten) en een negende plaats (onze damesploeg) als resultaat. Een werkelijk fantastisch succes en meer dan voldoende reden om op de ingeslagen weg verder te gaan met onze Duinenkaarters.”

Op 22 juni trok de Bredense kaartersclub met 6 kaarters ook naar het open kampioenschap voor duo’s in Roeselare. Ook daar scoorden ze opnieuw zeer goed. Daniel Spillier en André Van Billemont haalden de kwartfinale, J.-P. De Brouwer en Ronny Mestdagh de grote finale en Rudy De Smedt en Rita Van Belle de achtste finales op 62 duo’s.

“Op donderdag 12 september starten we het nieuwe en zevende seizoen”, besluit de voorzitter.

(MM)

Alle info over de club kan je vinden op www.duinenkaarters-bredene.be of via [email protected].

The post Hulde aan kaartkampioenen Duinenkaarters in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Hoogste leider Iran geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

“Ik moet nu zien dat mijn schoenen gepoetst zijn”: Goedele Wachters (49) geniet van vakantiejob als Sporza-anker

“Ik mag als sportanker schaamteloos meeleven.” Journaalanker Goedele Wachters (49) geniet van haar ‘vakantiejob’ tijdens de Olympische Spelen. Het ideale tegengif voor het zware nieuws dat ze doorgaans moet brengen. Heeft Goedele de smaak te pakken en kiest ze na deze zomer voor Sporza? En wat vindt ze van alle commentaar op haar outfits? “Een doordeweekse jeans is nu uitgesloten.”

Lees meer »

Sinterklaas is niet meer: Pol Vandewalle overleden

Vrijdag 26 juli overleed Pol Vandewalle op 87-jarige leeftijd in het WZC Ter Luchte in Ruddervoorde. Pol werd geboren op 12 mei 1937 te Beernem. Hij is de echtgenoot van Nicole Herregodts en de Papa van Mieke Vandewalle en Jan Vandewalle (+), Martine Deleu en Mario Desmet. Hij is de opa van Zhandos Vandewalle, Pieterjan Vandewalle, Annelaure Vandewalle en Daan

Lees meer »

Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons”

Op zaterdag 17 augustus organiseren de Avelgemse sportdienst en dienst jeugd en cultuur ‘Road to Nowhere’, een oriëntatietrail met start en aankomst op het Zomerplein, het evenemententerrein naast GC Spikkerelle.
The post Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Verloor je deze vakantie ook al jouw bagage?

Elke dag gaan er wereldwijd zo’n 26 miljoen koffers verloren, of zeven per duizend luchtvaartpassagiers. Is dit jou ook deze zomervakantie al overkomen op onze en/of internationale luchthaven? Als jij wenst te getuigen, stuur dan een bericht naar onze consumentenexperte Safia Yachou via [email protected]. Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk boekt succes: verdachte van geweldpleging aan kanaal Herentals-Bocholt gearresteerd dankzij samenwerking met buurtbewoners

De 17-jarige verdachte die donderdagavond een vrouw verkracht zou hebben aan het kanaal Herentals-Bocholt, kon opgespoord worden dankzij een melding in het buurtinformatienetwerk van de lokale politie. Wim Van Reusel, woordvoerder van de politiezone Neteland, is tevreden over de samenwerking met de buurtbewoners: "Steeds meer mensen melden zich aan, bijna 20 procent van ons grondgebied is al gedekt".

Lees meer »

Nieuwe speelelementen in het Broeders Maristenpark: “Mooie plek om te verpozen”

Midden deze maand werd gestart met de werken aan het Broeders Maristenpark en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen. De voorziene aanpassingen moeten het park aantrekkelijker maken om te vertoeven en moet de beleving van de kinderen nog verhogen. Wij bekeken een en ander al eens met bevoegde schepen Annick Debonné.
The post Nieuwe speelelementen in het Broeders Maristenpark: “Mooie

Lees meer »