Hoe kan Bart De Wever zijn communautaire eisen verzoenen met mogelijk premierschap?

Als formateur – en later mogelijk als premier – zit Bart De Wever (N-VA) in een goede positie om bepaalde communautaire eisen van zijn partij door te duwen. Dat zegt Bart Maddens, politicoloog aan de KU Leuven. De Wever zal compromissen moeten sluiten, maar kan ook de agenda te bepalen. "Zelfs de Franstalige kant kan zich met verbazend gemak verzoenen met het idee van De Wever als premier." 

Meer krantenkoppen in België

Ex-adviseur Clinton voorspelt dat Trump zijn running mate aan de kant zal schuiven. Kan dat? Amerika-expert legt uit

Volgens CNN doet hij het barslecht in de polls en zijn denigrerende uitspraken over ‘kinderloze kattenvrouwen’ vallen heel slecht. Neen, het was niet de beste week voor Trumps running mate J.D. Vance. Met als klap op de vuurpijl de voorspelling dat hij aan de kant zal geschoven worden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent) legt uit dat of nog kan

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

“Die scène was zo heftig dat ze aangepast moest worden”: Lynn Van den Broeck over verkrachting in ‘Thuis’

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) gaat in ‘De 7 hoofdzonden’ in Humo dieper in op de verkrachtingsscène van haar personage Viv met Lowie, gespeeld door haar partner Mathias Vergels (32). “Mathias wéét hoe hij mijn polsen kan vastnemen. Daardoor konden we ver gaan.” Daarnaast pleit ze voor meer openheid over geld en een correcte verloning.

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Rescue Run komt naar Sint-Pieters

Wie klaar is om de uitdaging aan te gaan en levens te redden kan op donderdag 15 augustus deelnemen aan de Rescue Run op Domein Aan de Plas in Sint-Pieters. “Het gaat om een obstacle run met een levensreddend tintje.”
The post Rescue Run komt naar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie Nederlandse jongeren gewond na val van balkon aan Costa Brava

Wat een leuke vakantie moest worden voor twaalf Nederlandse jongeren is geëindigd in mineur. Toen ze in hun vakantiehuisje een groepsfoto wilden maken op het balkon brak de balustrade af waardoor enkele jongens naar beneden vielen. Twee jongens raakten daarbij zwaargewond. Een derde lid van de groep belandde ook in het ziekenhuis, maar mocht het inmiddels wel verlaten.

Lees meer »