Het ketonendrankje van Remco Evenepoel: zinvol en gangbaar bij profrenners, maar wat baat het recreanten?

Ketonendrankjes. Nieuw is het goedje niet maar nu Remco Evenepoel in de Tour het elke dag opzichtig naar binnen slaat, stelt zich weer de vraag: voor wat dienen ze? Wat zijn de kosten en de baten? Kan je er als recreant ook wat mee? En als het prestaties bevordert, waarom is het dan geen doping? 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniya gedood in Iran: “Laffe daad die niet ongestraft zal blijven”, volgens Hamas

Hamasleider Ismail Haniya, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen – Veiligheidskabinet machtigt Netanyahu om te beslissen over vergelding raketaanval

De Turkse president Erdogan, een felle criticus van Israëls offensief in Gaza, heeft er zondag tijdens een partijbijeenkomst mee gedreigd dat zijn land Israël zou kunnen binnenvallen. Eerder op de dag voerde het Israëlische leger luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon als vergelding voor de twaalf doden die er zaterdag op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.

Lees meer »

Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we stunten tegen de States”

“Gaan we nog in Parijs geraken?” Na het onverwacht verlies van de Belgian Cats op de Spelen heerste ongeloof in de kantine van het Iepers sportcentrum, waar de olympische matchen worden getoond op groot scherm. “Dit is de teleurstelling waar we voor vreesden”, zegt mama Mestdagh.
The post Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we

Lees meer »

Didianne en Bertin van In Den Havermuis organiseren 30ste herbergkermis: “Iedereen is welkom, zolang ze geen ruzie maken”

De voorgevel van Bierhuis In Den Havermuis staat in bloei met prachtige bloemen. Een liefhebberij van zaakvoerster Didianne Knockaert (59). Sinds 28 oktober 1988 tapt de café-uitbaatster in Havermuis 12 in Poperinge de pintjes. Dat doet ze nog steeds met heel veel plezier en met de hulp van haar man Bertin Deroo (68). Dit jaar pakken ze voor de 30ste

Lees meer »

Bo Dubin (22) dingt mee naar kroontje Miss West-Vlaanderen: “Het was mijn droom om mee te lopen met Victoria’s Secret”

Wordt Bo Dubin uit Brugge de nieuwe Miss West-Vlaanderen? Dat komen we op zaterdag 14 september te weten. “Al van jongs af droomde ik ervan om als Angel mee te lopen op de bekende modeshow van lingeriemerk Victoria’s Secret.”
The post Bo Dubin (22) dingt mee naar kroontje Miss West-Vlaanderen: “Het was mijn droom om mee te lopen met

Lees meer »

De Belgische prestaties

De Belgische delegatie zakt met 166 atleten naar de Lichtstad af, 84 mannen en 82 vrouwen in 21 verschillende sporten. Hoe brengen ze het ervan af? En hoe deden ze het in verleden?

Lees meer »

Belgen in actie

Team Belgium trekt met de grootste naoorlogse delegatie naar de Olympische Spelen in Parijs. Verspreid over twee weken verdedigen 166 atleten de Belgische kleuren. Wie komt wanneer in actie?

Lees meer »