Helft minder bussen en trams morgen door vakbondsactie bij De Lijn in en rond Antwerpen

In en rond Antwerpen zal op donderdag 11 juli maar de helft van de bussen en trams rijden door een vakbondsactie. De Lijn heeft wel een alternatieve dienstregeling uitgewerkt. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven er van afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen dertig jaar en trakteerde Tomorrowland op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. “Terwijl ik begin dit jaar schrik had dat niemand voor

Lees meer »

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Wij hebben geen zorgeloos leven, maar hé: het is tenminste niet saai”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »

Hoogdagen voor de poëzie in Kenny’s Paradijs

In Zerkegem zijn het hoogdagen voor de poëzie. De jaarlijkse ‘Poëzie in de Tuin’ brengt bezoekers naar Zerkegem. Dit weekend en het laatste weekend van augustus pakt men uit met een zomers evenement in uitvalsbasis Kenny’s Paradijs.
The post Hoogdagen voor de poëzie in Kenny’s Paradijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hof Ter Emstrode viert con brio het vijftigjarig bestaan

Hof Ter Emstrode, de bekende horecazaak nabij de visvijvers langs de Papestraat, bestaat vijftig jaar. Die verjaardag laten zaakvoerder Pieter-Jan Bruneel en zijn familie niet zomaar passeren. In aanloop naar de opening van de Ledegemse Meersen werd het terras vernieuwd. De zaak pakt de komende drie weken ook uit met Dulle Donderdagen.
The post Hof Ter Emstrode viert con

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Massale nachtelijke Russische droneaanval op Kiev: “Voorlopig geen schade of slachtoffers gemeld”

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag verschillende golven droneaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev gestuurd. Volgens het militaire bestuur van de stad gaat het om een van de grootste droneaanvallen tot nu toe, waardoor het luchtalarm in de hoofdstad bijna de hele nacht door afging. Ondanks de grote schaal van de aanval, zouden er voorlopig geen slachtoffers

Lees meer »

Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren

Zes bieren van brouwerij Fort Lapin uit Brugge mogen voortaan het label ‘100 procent West-Vlaams’ dragen. Brouwer Kristof Vandenbussche reageert tevreden: “Een logische keuze, omdat we al onze ingrediënten bij lokale landbouwers aankopen.”
The post Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren appeared first on KW.be.

Lees meer »