Heb je overgewicht of toch obesitas? Voortaan is het niet langer je BMI dat de doorslag geeft

Heeft iemand overgewicht, of is er sprake van obesitas? Om die vraag te beantwoorden, werd tot nu vooral naar je BMI gekeken. Maar volgens experts speelt een andere parameter een belangrijkere rol. “Op de heupen doet vet niet veel, maar te veel buikvet is zeer ongezond.”

 

Meer krantenkoppen in België

Twintig vrouwen beschuldigen Franse ex-nieuwslezer al jarenlang van verkrachting, nu komt er mogelijk toch gevolg

Het parket van Nanterre zal vijf klachten met burgerlijke partijstelling onderzoeken tegen Patrick Poivre d’Arvor, een bekende ex-nieuwslezer in Frankrijk. De voormalige TF1-presentator wordt al jaren door zo’n twintig vrouwen beschuldigd van verkrachting, maar klachten werden tot nog toe geseponeerd omdat de zaken verjaard waren en er onvoldoende bewijzen voorhanden waren.

Lees meer »

“Vind het zonde dat het IOC duatlon als een optie ziet”: ziet Marten Van Riel olympische triatlon letterlijk in het water vallen?

“Ik wil een triatlon afwerken en geen duatlon.” Dinsdag staat Marten Van Riel (31) normaliter aan de start van de olympische triatlon. Alleen is de vraag of die wel degelijk kan doorgaan, want het water in de Seine is verontreinigd. Daardoor konden de officiële trainingen van vanochtend niet plaatsvinden. “Er wordt goed weer voorspeld, dus ik geloof erin dat de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Remco schreef geschiedenis en onze reporter zag het naast twee van de meest belangrijke mensen in zijn leven gebeuren: “Slapen zal vannacht niet lukken”

“Godverdoeme, zeg.” Een minuut nadat Remco Evenepoel zich tot olympisch kampioen heeft gekroond, weerklinkt in de Parijse straten een luide vloek van opa Eduard. Een vloek van geluk. Oma Liliane legt haar arm rond haar man, die een traantje wegpinkt. “En zeggen dat ik er eigenlijk mee in zat toen hij stopte met voetballen, om te gaan koersen.” Een verslag

Lees meer »