Had drama waarbij baby omkwam door noodweer vermeden kunnen worden? “We hebben alle instructies gerespecteerd”

Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR) reageert aangeslagen nadat een baby er omkwam in een park tijdens het noodweer. Maar had het drama vermeden kunnen worden? “We hebben de ons opgelegde instructies gerespecteerd. Alleen was het noodweer eerder dan verwacht.”

 

Meer krantenkoppen in België

‘Samson & Marie’ bouwen een te gek feestje in Plopsaland De Panne

Traditiegetrouw zijn Samson & Marie ook deze zomervakantie opnieuw van de partij in het Studio 100 Theater De Panne en dit iedere dag tot en met 18 augustus. Bezoekers kunnen zich opnieuw verwachten aan een fantastische show vol mooie liedjes, leuke dansjes en dolle fratsen en dít in aanwezigheid van de burgemeester en brandweerman Bill.
The post ‘Samson &

Lees meer »

Voor het eerst DNA-onderzoek in zaak rond gedumpte kittens in Nieuwerkerken: “Jaarlijks honderden jonge katjes aan hun lot overgelaten”   

De lokale politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft een DNA-onderzoek uitgevoerd om te achterhalen wie 4 pasgeboren kittens achterliet in een vuilnisbak. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het zou de allereerste keer zijn dat er op basis van DNA wordt gezocht naar de eigenaars van achtergelaten huisdieren. Intussen trekken de dierenasielen opnieuw aan de alarmbel. "Omdat mensen hun katten nog veel te

Lees meer »

Schuift Trump straks zijn running mate J.D. Vance aan de kant?

Volgens CNN doet hij het barslecht in de polls en zijn denigrerende uitspraken over ‘kinderloze kattenvrouwen’ vallen heel slecht. Neen, het was niet de beste week voor Trumps running mate J.D. Vance. Met als klap op de vuurpijl de voorspelling dat hij aan de kant zal geschoven worden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent) legt uit dat of nog kan

Lees meer »

Palestijnse bronnen melden minstens 30 doden en 100 gewonden bij Israëlische luchtaanval op schoolgebouw

Minstens 30 Palestijnen zijn gedood en 100 anderen geraakten gewond bij een luchtbombardement op een schoolgebouw in het centrum van de Gazastrook. Dat blijkt uit berichten van Palestijnse bronnen, zoals het plaatselijke ministerie van Gezondheid. Volgens Israël werd het gebouw gebruikt als commandocentrum van Hamas, waar wapens en plannen voor verdere aanvallen werden opgeslagen.

Lees meer »

Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn”

Afgelopen week organiseerde Regionaal Landschap Westhoek vzw de finissage van het kunstproject Onzichtbaar Landschap. Zo werd in het dorpshuis in Jonkershove samen met de deelnemende partnergemeenten, de gedeputeerde Jürgen Vanlerberghe en de kunstenaars, ook een receptie georganiseerd tot afsluiten van dit kunstproject.
The post Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn” appeared

Lees meer »