Gevangenis van Nijvel overweegt om bezoek van sekswerkers toe te laten: “Ook gedetineerden zonder relatie hebben recht op seks”

Mogen ook alleenstaande gedetineerden ongestoord bezoek ontvangen – en dus ook seks hebben in de gevangenis? En mogen ze dan ook sekswerkers zien? De commissie van toezicht van de gevangenis van Nijvel vindt van wel. En experten vinden het lang geen slecht idee. “Het is een basisrecht.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60). Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven “voor het werk”, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Hij doet ook een vakantiejob. Als hij

Lees meer »

Florry stapt zelf op uit ‘B&B zoekt lief’: “Die Airbnb’s waren niet van Anthony, maar van z’n papa”

“Ik zoek iemand die zelfstandig en zorgzaam is. Iemand die ook eens een ontbijtje maakt, als verrassing. Dáárom ben ik weg.” Met die harde woorden kondigde de 27-jarige Florry doodleuk haar vertrek aan bij ‘B&B zoekt lief’. Kandidaat Anthony (28) bleef verbouwereerd achter. En toch had Florry een paar goede redenen om het voor bekeken te houden. “Liever iemand die

Lees meer »

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Jaar na het verlies van ‘Juliettetje Kroketje’ verwelkomt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik kon de tijd niet nemen om jarenlang te rouwen”

In april vorig jaar moest Annelies Segaert (42) afscheid nemen van haar vierjarige dochtertje Juliette, die onverwacht overleed. Ondanks het zware verlies kreeg Juliette een bijzondere manier om herinnerd te worden: op Annelies’ verzoek werden de sociale media met roze hartjes overspoeld als eerbetoon aan ‘Juliettetje Kroketje’. Nu, een jaar later, heeft Annelies haar gezin uitgebreid met zoontje Clément. “Ik

Lees meer »

Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Bij CNH Industrial, met vestigingen in Zedelgem en in Antwerpen, zijn honderd banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website en wordt aan Belga bevestigd door vakbondsafgevaardigde Peter Injon van het ABVV. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines ziet de marktvraag dalen.
The post Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

“Mijn geluk en gemis zijn onlosmakelijk verweven”: jaar na afscheid van Juliette bevalt Annelies van zoontje Clément

Annelies Segaert uit Kortemark verloor een jaar geleden haar toen 4-jarige dochtertje Juliette in amper een paar dagen tijd aan de gevolgen van sepsis. Toch werd Juliette een beetje onsterfelijk, nadat sociale media op vraag van Annelies overspoeld werden met roze hartjes, als ode aan #JuliettetjeKroketje. Zopas kreeg ze er een broertje bij, Clément. “Het voorbije jaar was een onwaarschijnlijke

Lees meer »

Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in Oudenburg

Sinds enkele weken geeft Lien De Muynck figuurtraining in sporthal Ter Beke. “Denk maar niet dat het heel intens is, neen, we doen het rustig aan zodat iedereen kan deelnemen. Belangrijk is op die manier je eigen lichaam te leren kennen. Met mogelijkheden en beperkingen”, legt Lien uit.
The post Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in

Lees meer »