Gevangenis van Nijvel overweegt om bezoek van sekswerkers toe te laten: “Ook gedetineerden zonder relatie hebben recht op seks”

Mogen ook alleenstaande gedetineerden ongestoord bezoek ontvangen – en dus ook seks hebben in de gevangenis? En mogen ze dan ook sekswerkers zien? De commissie van toezicht van de gevangenis van Nijvel vindt van wel. En experten vinden het lang geen slecht idee. “Het is een basisrecht.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland, familie zwaar aangeslagen: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden, maar ze reageerde niet meer”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »

Frankrijk lijdt gezichtsverlies na “schande” rond vervuilde Seine: “Dit is een enorme mentale klap voor de atleten”

Maandenlang probeerden de Fransen iedereen te overtuigen dat het goed ging komen, maar vanochtend kwam dan toch het onvermijdelijke bericht: de Seine is te vervuild om in te zwemmen. De Olympische triatlon is uitgesteld en het is nog maar de vraag of hij überhaupt nog zal doorgaan. Een beslissing met grote impact op alle betrokken actoren.

Lees meer »

“Ze echt was bang”: mishandelingsvideo van Charlotte Dujardin is al jaren oud, waarom werd nu pas aan alarmbel getrokken?

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de dressuursport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Zon dicteert de wet, dinsdag wordt topdag met 30 graden

Vandaag blijft het droog met eerst veel zon. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken. Aan zee kunnen toeristen genieten van 22 graden, in het centrum van het land wordt het een aangename 24 à 25 graden. De wind is overwegend zwak, meldt het KMI. Dinsdag wordt een topdag, de kaap van 30 graden kan dan overschreden

Lees meer »

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »