Geslaagde 65ste editie Europafeesten ondanks minder weer: Genieten in sfeervol centrum Tielt

Hoewel de weergoden het wat lieten afweten, kan men toch terugblikken op een geslaagde jubileumeditie van de Europafeesten. Blikvangers als Natalia, Gustaph en The Dinky Toys lokten heel wat volk naar het centrum.

Naast het podium in de Dreef en aan cafés De Kiste en Dhespe is ook het podium van De Keet een gevestigde waarde tijdens de Tieltse Feesten. Ook Maïskie Molie op zondagavond lijkt stilaan uit te groeien tot zo een vaste waarde. Tom Callewaert, Tom Bleyaert, Patsy Decock, Frederik, Bruno Soupappe Ghekiere, Bjorn, Annelies Maes en Charlotte Ghekiere: “Het is de ambiance en het samenzijn met vrienden die maken dat de jaarlijkse traditie om af te zaken naar de Bruggestraat geen straf is.”

Straattheater

De weergoden waren de feesten zondag iets beter gezind dan de twee dagen daarvoor. De wat hogere temperatuur en de matigere wind hadden onmiddellijk een positieve evolutie op de drukte in het centrum.

© WMe by Wouter Meeus

Brecht en Lara Van Neste genieten met hun vier kinderen van het straattheater: “We hebben geen speciale plannen gemaakt. We gaan gewoon genieten en er een gezellige middag van maken. Met de springkastelen zal dat geen probleem zijn voor Shalom, Caleb, Zion en Zoë.”

Funky Town

Tijdens het marktoptreden van Funky Town staan veel Tieltenaren enthousiast mee te swingen. Onder hen Jana Sambaer, Lisa Craeymeersch, Gertjan Bekaert en Louis Snauwaert.

© WMe by Wouter Meeus

“We kennen de artiesten goed, want het zijn oud-leerlingen van de Tieltse muziekacademie, waar ik slagwerk geef”, aldus Louis. “De Tieltse Feesten is voor ons vooral verbroederen met de andere aanwezige verenigingen, zoals afgelopen week ook al het geval was in de spiegeltent.”

Genieten van de zon

Ook Tamara Willem en Michael Meeuws mochten zaterdag samen met hun dochter en diens beste vriendin ondervinden hoe wind, zon en regen er een spelletje van maakten op de Tieltse Europafeesten. Maar nu de zon van de partij is geniet het gezin voluit van de zonnestralen.

© WMe by Wouter Meeus

“Op feesten kom je altijd wel iemand tegen die je kent. Als we kunnen pikken we zeker een optreden mee.” Op foto: Tamara Willem, Michael Meeuws, Sappin Lisa en Sien Cosyns.

Braderie

“De wind bracht ons naar hier”, lacht Marc Gaethofs als we polsen naar zijn beweegredenen om over de braderie te kuieren. Al herpakt vindt hij de braderie ook een goed excuus om er een gezellige namiddag met de familie van te maken.

© WMe by Wouter Meeus

“Je komt hier altijd bekenden tegen, we drinken dan een pintje of eten een hapje en nadien ontdekken we verder.” Op foto v.l.n.r.: Saskia Cogghe, Jonas Deruyck, Marc Gaethofs, Vincent Deruyck, Christa Demeulenaere en Stéphanie Gaethofs.

Enjoy Tieltr!

Op de Collegeparking streek dit jaar Enjoy Tieltr! neer. Het concept dat vorig jaar door Unizo Tielt werd neergezet, kreeg dit jaar een mooi uitbreiding met een kinderdorp vol springkastelen.

© WMe by Wouter Meeus

Terwijl Gust net terugkomt van die springkastelen treffen we collega’s Katrien Desmedt, Elsie Neyt en Jette De Neve met zoontje Gust De Nul aan in de terraszone van de locatie. “Via TopMotors wonnen we een bon van 25 euro om hier te consumeren, ideaal voor een gezellige middag met collega’s.”

(WME)

The post Geslaagde 65ste editie Europafeesten ondanks minder weer: Genieten in sfeervol centrum Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Joost verkocht zijn succesvolle wegmarkeringsbedrijf: “Ik heb nog nooit gelogen. Nooit! In mijn hoofd ben ik vrij”

Joost Van Riet is een succesvol ondernemer. Hij bouwde het bedrijfje van zijn vader uit tot één van de grootste firma’s in wegsignalisatie van het land. “Witte lijnen trekken op dat zwarte asfalt, ik deed dat graag. Je kijkt achter je en ziet: een kunstwerk!” Maar hij verkocht zijn zaak. En houdt zich vandaag het liefst op tussen de zwarte

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Gemeentebestuur zet in op elektrisch laden

Het gemeentebestuur zet op vijf locaties nieuwe laadpunten neer voor het ‘tanken’ van elektrische energie. Voortaan kunnen bestuurders van een elektrisch aangedreven voertuig de batterijen opladen op goed bereikbare openbare plaatsen in de gemeente. Er zijn laadpunten bij het cultureel centrum De Tassche, bij het gemeentehuis, bij de evenementenzaal van De Ark in de Melkerijstraat,
The post Gemeentebestuur zet

Lees meer »

“Is er iemand die dit serieus neemt?” Fans van Sinead O’Connor niet te spreken over wassen beeld van de zangeres

“Vreselijk”, “Het lijkt wel een mannequin uit een winkel” en “Ik hoop dat ze een naambordje krijgt want anders gaat niemand haar herkennen”. Fans van Sinead O’Connor, die in juli 2023 overleden is, zijn niet opgezet met een nieuw wassen beeld van hun idool. Op sociale media laten ze hun ongenoegen dan ook maar al te graag blijken. “En waarom

Lees meer »

FBI over aanslag op Trump: “Schutter vloog op voorhand met drone rond op rallylocatie en zocht ook informatie op over aanslag op JFK”

Thomas Matthew Crooks (20) die een aanslag heeft gepleegd op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, vloog op voorhand met een drone rond op het terrein waar de rally van Trump doorging. Dat heeft FBI-directeur Christopher Wray gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Crooks zou voor de schietpartij ook online research gedaan hebben naar de moordaanslag op voormalig president John

Lees meer »

Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag

Het gemeentelijk groen- en bebloemingscomité in Moorslede bestaat vijftig jaar. Die verjaardag laat het bestuur niet zomaar passeren. Inmiddels kregen de lagere schoolkinderen pompoenzaden mee naar huis. Op zondag 11 augustus is er een Open Tuindag.
The post Gemeentelijk groen- en bebloemingscomité viert 50ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »