“Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën

Wie denkt aan immobiliën, denkt meteen aan een enorme papierberg. Van een eerste bezoek tot het vertrek uit een gebouw? Iedere stap komt met tonnen documenten die moeten worden ingevuld. Dankzij een innovatieve software, made-in-Lauwe, kan die rompslomp weldra worden gereduceerd.

De Belg en zijn of haar woning? Het zijn zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vastgoed is en blijft nog steeds de investering bij voorkeur van velen, waarbij het verhuren van een eigendom de geliefde optie blijkt. In die wereld van verhuur en beheer spelen immomakelaars een cruciale rol.

Hindernissenparcours

“En net daar stapelt het administratieve werk zich op. Heel wat mensen openen ‘s morgens de deuren van hun kantoor en zien er meteen een stevige stapel papieren liggen.” Romuald Verhaeghe, IT-ontwikkelaar uit Lauwe, ging met één simpele vraag aan de slag. “Hoe kunnen we het administratieve hindernissenparcours zo eenvoudig mogelijk maken? Bij verhuur moet er dan vooral worden gekeken naar het opstellen van plaatsbeschrijvingen, voor of na een verhuur. Het zijn zaken die erg langdradig zijn, waardoor mensen vaak van andere projecten worden afgehouden.”

Na het uitvoeren van een intensief onderzoek, wist Romuald de knelpunten te identificeren en aan te pakken. “Van het opstellen van een beschrijving bij een verhuis, tot het maken van volledige expertises? Het zijn zaken die nu allemaal in één en dezelfde applicatie kunnen gebeuren. Meer nog: dankzij die applicatie kunnen alle betrokken partijen in real-time het dossier volgen. Afgelopen dus met heen en weer mailen, met het wachten op reacties of het versturen van brieven. De afhandeling gebeurt meteen, zonder aarzelen. Doordat makelaars ook gebruik kunnen maken van vooraf geprogrammeerde templates, hoeven ze ook niet keer op keer alles te herhalen. De tijdswinst is enorm!”

Spraakmodule

De absolute game changer is volgens Romuald dan weer zijn eigen ontwikkelde spraakmodule. “Alles uitschrijven? Dat is zo 2023! Makelaars kunnen gewoon alle gegevens inspreken en de software doet de rest. Uniek in de vastgoedwereld en 100% made-in-Lauwe!”

Via de website immoplanit.be kunnen geïnteresseerden het platform gratis uitproberen.

The post “Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in

Op de Grote Markt in Menen is het dak van het voormalige hotel-restaurant De Sterre deels ingestort. Vooral aan de achterkant is veel schade. Aannemers en dakwerkers zijn aan de slag om de restanten van het dak te verwijderen.
The post Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamala Harris gebruikt nieuwe tactiek en schildert Trump nu af als “raar” en “creepy”

De Amerikaanse Democraten hebben een nieuwe manier om Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en zijn running mate JD Vance te omschrijven. Zowel vicepresident Kamala Harris als enkele andere hooggeplaatsten binnen de partij schilderen de twee nu consequent af als “raar” en “creepy”. Trump zelf laat zich niet onbetuigd en noemt Harris – die vermoedelijk zijn uitdager wordt in november – “kwaadaardig”,

Lees meer »

Jaar na het verlies van ‘Juliettetje Kroketje’ verwelkomt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik kon de tijd niet nemen om jarenlang te rouwen”

In april vorig jaar moest Annelies Segaert (42) afscheid nemen van haar vierjarige dochtertje Juliette, die onverwacht overleed. Ondanks het zware verlies kreeg Juliette een bijzondere manier om herinnerd te worden: op Annelies’ verzoek werden de sociale media met roze hartjes overspoeld als eerbetoon aan ‘Juliettetje Kroketje’. Nu, een jaar later, heeft Annelies haar gezin uitgebreid met zoontje Clément. “Ik

Lees meer »

Oppositieleiders in Venezuela moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel

Op zondag 11 augustus organiseren Yves Vancamelbeke en Philippe Vanden Eede opnieuw een grote rommelmarkt in Kerkhove. De opbrengst gaan integraal naar vzw Belgasia.
The post 100 standhouders op rommelmarkt voor goed doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iedereen kroop in de eigen cocon”: Belgian Cats likken daags na optater hun wonden, wat nu tegen het almachtige Team USA?

Een uppercut, maar geen knock-out, dat is de conclusie na de ontluisterde nederlaag van de Belgian Cats. Het moreel opkrikken is nu de boodschap, anders zijn hun Olympische Spelen zondag al gedaan. En dus moet het donderdag eerst beter tegen de VS, véél beter. “In veel sporten is het gedaan na één kans. Wij hebben het geluk dat er nog

Lees meer »

Vermist meisje (11) teruggevonden na zoekactie in Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist is er woensdagavond een grote zoekactie geweest naar een meisje van 11. Ze was voor het laatst gezien op het strand, aan de waterlijn ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Een uur later werd het meisje goed en wel teruggevonden op het strand 5 kilometer verder in Het Zoute.

Lees meer »