Frans Decin en Roos Deruyttere uit Ledegem zijn een gouden paar

Frans Decin en Roos Deruyttere uit de Smissestraat in Sint-Eloois-Winkel werden op zondag 30 juni ontvangen op het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel stapte op 3 mei 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.

Jubileren is het ideale moment om eens terug te kijken op het verleden. Roos is geboren op 27 november 1951 als oudste in een gezin met drie kinderen. Het gezin Deruyttere woonde langs de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel. Roos doorliep de lagere school in de gemeente en trok daarna naar Izegem om er een opleiding als schoenstikster te volgen. Maar uiteindelijk ging ze als schoonmaakster aan de slag in de Sint-Jozefskliniek. Ze zou er veertig jaar werken.

Frans is een boerenzoon. Hij zag het levenslicht op 28 april 1951. Eens vader besliste te stoppen met boeren, verhuisde het gezin naar het Rozenplein in Sint-Eloois-Winkel. Frans liep school in Oekene en volgde later de opleiding technisch tekenaar in Roeselare. Hij startte als technisch tekenaar bij de firma Deman in Sint-Eloois-Winkel. Daarna was hij 35 jaar aan de slag bij Hotelgerief Demuynck. Frans was ook altijd erg actief binnen het verenigingsleven. Zo stichtte hij de speelpleinwerking op de Groene Wijk en was hij voorzitter van de cultuurraad, bestuurslid van Winkel Sport en dertig jaar actief bij de brandweer.

Zomerfeest

Het koppel leerde elkaar kennen begin de jaren ‘70 tijdens een zomerfeest in het patronaat van Sint-Eloois-Winkel. De vonken sloegen onmiddellijk over. Op 3 mei 1974 stonden ze in het gemeentehuis van Sint-Eloois-Winkel voor eerste schepen Gerard Devolder om elkaar hun jawoord te geven. De bruiloft vierden ze in De Kring. Het kersverse paar nestelde zich een goed jaar in de Groenestraat in Sint-Eloois-Winkel.

Na even gewoond te hebben langs de Koning Boudewijnlaan verhuisden ze in 1977 naar hun nieuwbouw in de Smissestraat. Het gezinsgeluk werd compleet met de komst van drie kinderen: Hilde, Els en Kurt. Inmiddels zijn er met Jelle, Julie, Tessa, Nathan en Maëva vijf kleinkinderen.

(BF)

The post Frans Decin en Roos Deruyttere uit Ledegem zijn een gouden paar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dag na brand in Oostende worden via gat in muur 500 wietplanten ontdekt bij de buren: “En dat met kinderen in het gebouw”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in die

Lees meer »

Barco blijft strijdvaardig nu vergunning voor windturbine in Beneluxpark is vernietigd: “Tweede zit is haalbaar”

Barco betreurt de vernietiging door de Raad voor Vergunningsbetwistingen van de vergunning voor een windturbine op haar bedrijfssite te Kortrijk, maar rekent op een nieuwe vergunning van de Vlaamse Regering in tweede zit. “Dit is een sterk dossier”, zegt projectleider Kurt Verheggen. De Vlaamse regering heeft nu drie maanden de tijd om een beslissing te nemen.
The post Barco

Lees meer »

Stonehenge ontsnapt aan statuut van bedreigd werelderfgoed ondanks geplande tunnel

De prehistorische site van Stonehenge in Engeland komt niet op de lijst van bedreigd werelderfgoed te staan. Dat heeft het Werelderfgoedcomité van Unesco beslist in New Delhi. Er lag een voorstel op tafel om dat wel te doen, wegens ingrijpende infrastructuurwerken: de Britten willen naast de stenencirkel een tunnel aanleggen. Maar Groot-Brittannië krijgt van Unesco dus het voordeel van de

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

“Die scène was zo heftig dat ze aangepast moest worden”: Lynn Van den Broeck over verkrachting in ‘Thuis’

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) gaat in ‘De 7 hoofdzonden’ in Humo dieper in op de verkrachtingsscène van haar personage Viv met Lowie, gespeeld door haar partner Mathias Vergels (32). “Mathias wéét hoe hij mijn polsen kan vastnemen. Daardoor konden we ver gaan.” Daarnaast pleit ze voor meer openheid over geld en een correcte verloning.

Lees meer »

Twee weekends hinder op E313 door werken aan brug in Ranst

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor ernstige hinder op de E313 in Ranst tijdens de weekends van 9 tot 12 augustus en van 30 augustus tot 2 september. Er wordt dan gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug van de Vaartstraat die over de snelweg komt. Het verkeer zal er van vrijdagavond tot maandagochtend in beide richtingen

Lees meer »

Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum

Burgemeester Bert Maertens en schepenen Kurt Himpe en Tom Verbeke gingen in feestzaal Hoornaert in Kachtem Marcel Corteville (74) en Geertruide Vandommele (76) feliciteren met hun huwelijksjubileum.
The post Geertruide en Marcel uit Izegem klinken op hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse senator Bob Menendez stapt op na zijn veroordeling wegens corruptie

In de Verenigde Staten heeft de Democratische Senator Bob Menendez ontslag genomen nadat hij vorige week schuldig is verklaard aan 16 aanklachten wegens corruptie en omkoping. Zijn ontslagbrief is voorgelezen in de Senaat. Volgens de rechtbank heeft Menendez verschillende cadeaus gekregen in ruil voor Amerikaanse steun aan Egypte en Qatar, waaronder goudstaven en een luxewagen. Hij riskeert tientallen jaren cel.

Lees meer »

Neef van Trump hangt vuile was buiten in nieuw boek: “Hij zei dat ik mijn gehandicapte zoon beter zou laten sterven”

In zijn nieuwe boek doet Fred C. Trump III, de 61-jarige neef van Donald Trump (78), een aantal pijnlijke onthullingen over zijn nonkel. Het boek komt volgende week dinsdag uit, maar verschillende Amerikaanse kranten konden het nu al lezen. Fred C. vertelt in detail over een aantal grove uitspraken die Trump in het verleden deed. Zo raadde de ex-president zijn

Lees meer »