Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met alles in orde”

Op de laatste gemeenteraad in Kuurne kwam gemeenteraadslid Tom Leece (Nieuw Kuurne) met een serieuze aanval. Hij beweert de onkostennota’s van de burgemeester en het schepencollege te hebben ingekeken en een aantal ‘hallucinante’ vaststellingen te hebben gedaan. De burgemeester zelf reageert dat er niets van aan is.

Op het einde van de gemeenteraad kwam de fractieleider van Nieuw Kuurne het onderwerp aankaarten. Hij beweerde onwettigheden en zeker deontologische fouten te hebben teruggevonden en wou daarvoor de deontologische commissie samenroepen. De avond zelf overliep algemeen directeur Els Persyn de wetgeving én het huisreglement om duidelijkheid te scheppen.

Discussie mogelijk

Burgemeester van Kuurne, Francis Benoit (Burg+), staat alleszins sterk in zijn schoenen. “Wij volgen echt volgens alle artikels van de wetgeving de lijn en zijn volledig in orde met alles”, stelt hij. “Over representatiekosten zal je altijd kunnen discussiëren, maar het valt te beargumenteren dat een cadeau voor bijvoorbeeld een bezoek aan een etentje ter opening van een nieuwe handelszaak behoort tot het lokale mandaat. Er zijn twee verschillende directeurs en iemand van de personeelsdienst die die onkosten controleren. We zijn dus voor 300 % in orde.”

“Er zijn ook effectief kosten die daar dan nog worden uitgehaald. Ik kan trouwens voor mezelf nog zeggen dat ik ongeveer een derde van mijn kosten niet eens indien omdat ik al aan het maximum zou zitten. Kortom, we doen niets verkeerd. Ik zie hier eerder een typische actie in naar aanloop van de verkiezingen. Let op, Tom Leece heeft zijn werk als oppositielid perfect uitgevoerd, maar dit is niet de correcte weergave.”

De discussie gaat blijkbaar deels over een bepaald aankoopbewijs dat bij een bepaalde schepen in twee opeenvolgende semesters is ingediend, als twee verschillende onkosten. Francis Benoit geeft dat zelf aan en spreekt over een fout. “Leece had dus deels de juiste informatie niet en is zo dus tot de verkeerde vaststelling gekomen.”

Onmogelijk

Leece zelf gelooft er niets van: “Dat is onmogelijk. Ik heb zelf gezien dat de documenten deels dezelfde waren, maar niet helemaal. De cijfers zouden ook helemaal niet verkeerd mogen zijn.” De politicus van Nieuw Kuurne zal de cijfers opnieuw – ditmaal de correcte cijfers – inkijken en zal daarna met zijn partij beslissen of er volgende stappen nodig zijn.

The post Francis Benoit reageert op heisa rond onkostennota’s: “Wij zijn met alles in orde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dodelijke raketaanval vanuit Libanon zet gemoederen (en raketten) op scherp: “Israëlisch grondoffensief is mogelijk, maar wat zou het einddoel zijn?”

Israël en de militie Hezbollah in Libanon bestoken elkaar al maandenlang, maar door de dodelijke aanval op de bezette Golanhoogte waarbij gisteren 12 Israëlische jongeren het leven lieten, neemt de vrees voor een rechtstreeks conflict opnieuw toe. VRT-journalist en Midden-Oostenkenner Jens Franssen denkt niet dat Israël meteen een tweede oorlogsfront zal openen. "De tol zou groot zijn, de winst waarschijnlijk

Lees meer »

Lost Frequencies zonder z’n typische krullen viert op Tomorrowland 1 miljard streams: “Ik ben zo blij om hier te zijn”

Hij is de eerste Belgische artiest die een miljard streams wist te behalen op Spotify, en dat succes was ook op Tomorrowland voelbaar. Een massa feestbeesten verzamelde aan het hoofdpodium voor Felix ‘Lost Frequencies’ De Laet, en zij werden op hun wenken bediend. In het sprookjesdecor van het festival kwamen de beats van de Brusselaar nog nét dat tikkeltje harder

Lees meer »

LIVE. Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden – Harris wipt over Trump in nieuwe peiling

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »

Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag

Op zondag 21 juli vierde Georges Despriet zijn honderdste verjaardag in restaurant Chagall. Schepen Pablo Annys feliciteerde de eeuweling in naam van het Brugs stadsbestuur.
The post Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al 111.000 (!) klanten haakten dit jaar af bij Telenet: 4 Vlamingen over waarom zij vertrokken. “Telenet gaat iets moeten doen dat ze nooit eerder hebben moeten doen”

De voorbije drie maanden lieten 52.100 klanten Telenet in de steek, blijkt uit nieuwe cijfers. Opgeteld bij de 59.300 ‘weglopers’ in het eerste kwartaal zijn dat er maar liefst 111.400 (!) sinds het begin van dit jaar. De hogere tarieven blijken de hoofdreden om de operator ‘adieu’ te zeggen, maar er blijken nog meer druppels te zijn die de emmer

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »