Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg

In het Scheldetheater in Terneuzen vond het Europees kampioenschap dansen plaats. Als Belgisch kampioen moderne dans was de formatie MOMUS van de dansschool Folle et Fou van Meulebeke rechtstreeks geplaatst om hieraan deel te nemen.

Voorzitster van Folle et Fou, Lieve Germonprez: “We kwamen uit tegen tien andere teams uit verschillende landen. Het was voor onze dansers een rijke ervaring om die teams te zien dansen. Uiteindelijk viel het verdict door een internationale jury. Onze dansers kregen een uitmuntend verslag. Iedereen had perfect gedanst. Niemand werd op een foutje betrapt en men danste 100 procent synchroon, krachtig en vol overgave. Uiteindelijk werd MOMUS de terechte winnaar en Europees kampioen.”

(LB/gf)

The post Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Daar gaat Soet als nummer 9

Soet moest als negende ‘Baekelandt Universalis’ verlaten. “Ik schreef me in omdat ik het een leuk en vernieuwend concept in onze gemeente vond.
The post Daar gaat Soet als nummer 9 appeared first on KW.be.

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Een 37-jarige voetganger is in de nacht van dinsdag op woensdag in kritieke toestand afgevoerd bij een verkeersongeval langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen zou het slachtoffer al op straat gelegen hebben.
The post Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Lees meer »

Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist

Op zaterdag 27 juli organiseert horeca- en entertainment ondernemer Ben Mouling opnieuw Oldskool Classics Knokke. Dit keer niet meer in het Knokke-Out café in het Zoute maar wel in Collins Club The Garden in Westkapelle.
The post Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We gaan hen een afscheid geven om u tegen te zeggen”: Fanny verloor oudste zoontje (12) en ex-man (41) bij drama nabij Namen

“Ik ben ontzettend blij dat mijn twee jongste kinderen het hebben overleefd, maar ik heb mijn oudste moeten afgeven”, getuigt moeder Fanny anderhalve week na het verkeersdrama in Namen. Haar ex-man (41) en oudste zoon (12) kwamen om het leven, zaterdag worden ze begraven. Haar twee jongste kinderen (8 en 5) liggen nog in het ziekenhuis. “Wij zijn als de

Lees meer »

ONS RAPPORT. Onze F1-watcher geeft de coureurs punten voor de Grand Prix van België: “Wat is er aan de hand met dit toptalent?”

De Grand Prix van België, editie 2024, behoort alweer tot het verleden. Door een diskwalificatie bij George Russell pakte ploegmaat Lewis Hamilton de zege. Onze F1-watcher Joost Bolle deelde alweer punten uit en gaf één coureur een buis. “Bedroevend was het.” Max Verstappen krijgt na zijn inhaalrace dan weer een hoge score. “Wat een race van de wereldkampioen.”

Lees meer »

Oleksandr Beshliaha is een van de nieuwelingen bij FC Gullegem: “Heb er nu al een goed gevoel bij”

Oleksandr Beshliaha, een 30-jarige Oekraïner, is een van de vele nieuwelingen bij FC Gullegem. De tweevoetige verdediger vertoeft al 14 jaar in België, en woont in onze koninklijke badstad Oostende aan zee. Oleksandr Beshliaha is een vriendelijke gast, spreekt ondertussen vloeiend Nederlands, en heeft zelfs het Oostendse dialect onder de knie. “Oostende is mijn stad geworden.”
The post Oleksandr

Lees meer »

Nu Julia Boschman en Louis Thyssen openlijk smoorverliefd zijn: speelt hij straks ook haar vriendje in K3-film?

Het is dik aan tussen Julia Boschman (22) van K3 en ‘Nachtwacht’-acteur Louis Thyssen (29). Sinds vorige week is hun liefdesrelatie niet langer een geheim en ook bij de première van ‘Hot Summer Night’ vrijdagavond in Het Witte Paard in Blankenberge ging het koppel over de rode loper. De papa van Louis, Peter Thyssen, speelt mee in de show. Nieuwe

Lees meer »

EXCLUSIEF. De magische namiddag van opa en oma Evenepoel in Parijs: “Slapen zal vannacht niet lukken”

“Godverdoeme, zeg.” Een minuut nadat Remco Evenepoel zich tot olympisch kampioen heeft gekroond, weerklinkt in de Parijse straten een luide vloek van opa Eduard. Een vloek van geluk. Oma Liliane legt haar arm rond haar man, die een traantje wegpinkt. “En zeggen dat ik er eigenlijk mee in zat toen hij stopte met voetballen, om te gaan koersen.” Een verslag

Lees meer »