Feestcomité Wijtschate kijkt uit naar de kermis: “Dit jaar weer met vuurwerk”

Het feestcomité van Wijtschate slaat weer de handen in elkaar met verschillende Wijtschaatse verenigingen voor een goedgevuld kermisprogramma. Op vrijdag 12 juli wordt er afgetrapt met een bingo van het oudercomité en afsluiten doen ze met het vuurwerk op donderdag 18 juli. De feesttent bevindt zich zoals gewoonlijk op het Sint-Medardusplein.

“In 2000 hebben we het feestcomité nieuw leven ingeblazen en ik ben de laatste overblijver van die heropstart”, zegt voorzitter Koen Lahousse (44). “Intussen tellen we een mooi bestuur van zo’n 12 leden. We kijken weer uit naar het hoogtepunt van ons jaar: de kermis in Wijtschate. Het wordt ongetwijfeld een gezellige drukte op en rond het Sint-Medardusplein.”

De grote lijnen van het programma blijven overeind. “Zoals steeds organiseren we de dagen voor en na de tweede zondag van juli. Vrijdag 12 juli start het oudercomité van de vrije basisschool met een bingo voor jong en oud. Zaterdag is er een sportieve dag. Er is de Borussia Cup aan het voetbalplein bij de sporthal en er is Wytschaete Koerse. Een amateurkoers voor iedereen. ‘s Avonds volgt de kinderprijzenworp en is er een ambiance-avond voorzien met Mr Noah, Radio Spandex en afterparty met dj Lewis Morris. Zondag is er de jaarlijkse rommel- en antiekmarkt, de Chirozondag en organiseren we ballonvaarten.”

Maandagspintje

“Op maandag gaan we door met het kermisjaargetijde en het maandagspintje. Dat kreeg een upgrade, met de komst van foodtruck Frit’Nick en een optreden van Michael Lanzo en dj-set van dj Jeffrey. Dinsdag is er het gezellig samenzijn van Samana en een gezinsfietstocht van Ferm en de Landelijke Gilde. Woensdag is er de kindernamiddag en op de laatste dag, donderdag 18 juli, sluiten we af met een Okra-wandeling, het WK (het Wijtschaats kampioenschap) rodeo en nagelkloppen en het vuurwerk. Het vuurwerk keert terug na enkele jaren afwezigheid. De karting is er dit jaar niet, maar komt wellicht volgend jaar terug.” Het is niet de enige activiteit van het feestcomité. “Dit jaar deden we voor het eerst een mosselsouper en net voor Kerstmis willen we nog een kerstmarkt organiseren”, geeft Koen Lahousse nog mee.

The post Feestcomité Wijtschate kijkt uit naar de kermis: “Dit jaar weer met vuurwerk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze houden zich bezig met luxe, niet met zieken”: hoe succes van botox en fillers leidt tot wachttijden in geneeskunde

Een tandarts die ook je voorhoofd rimpelvrij maakt. Een spoedarts die in een privépraktijk de huid verjongt. Het kan en gebeurt in ons land, waar een groeiend aantal medici overstapt naar esthetische geneeskunde. “Daardoor blijven minder mensen over voor wachtdiensten of aan het bed”, stellen artsverenigingen vast. Onze journaliste sprak met experten en nam ook de proef op de som:

Lees meer »

“Zorgeloze Spelen zijn onmogelijk, dat is wellicht het gevoel waar de daders op uit zijn”

Terwijl elke vierkante centimeter van Parijs in de gaten wordt gehouden door 45.000 politieagenten, 10.000 militairen, drones en scherpschutters, hebben criminelen andere locaties uitgekozen om in alle rust de start van de Olympische Spelen te dwarsbomen. Bovendien heeft niet alleen wie op weg is naar de Spelen pech. Maar ook families die hun vakantie wilden inzetten.

Lees meer »

Van leuke job bij de radio naar plots dakloos: Els De Craecker verhuisde noodgedwongen naar oude camper

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt Els De Craecker (48). Misschien had de radiostem, bekend van JOE en Nostalgie, dan wél een gezin gesticht? Na graafwerken op het aanpalende terrein verzakte haar huis. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden. Sinds twee jaar noemt

Lees meer »

Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen”

De afgelopen Meifeesten hadden al een feestelijk tintje, maar het was nog wachten tot nu vooraleer het Feestcomité Kappaert uit Zwevegem zijn 50-jarig bestaan vierde. Dit gebeurde met een ontvangst door het gemeentebestuur en een feestelijke avond in OC Kappaert.
The post Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »