Extreme hittegolf eist meerdere levens in VS

Meer dan 160 miljoen mensen in de VS werden de afgelopen dagen geteisterd door een extreme hittegolf met recordtemperaturen. In het westen vielen verschillende doden. Dat hebben lokale media gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Russen boeken slechts schamele terreinwinst in Oekraïne: “Als Kamala Harris de verkiezingen in de VS wint, zal Poetin met een plan B moeten komen”

Het Russische leger heeft grote moeite om door de Oekraïense defensielijnen te breken, zodat de terreinwinst klein blijft. Hoe komt dat? Hebben de Oekraïense troepen de veerkracht en het materiaal om het tij te keren? Oud-kolonel Roger Housen analyseert de situatie: “De Russen hebben hun kansen gemist en vechten met één arm op de rug gebonden.”

Lees meer »

In Line Dansers Passendale vieren feest

In hun lokaal café De Mosselmarkt kwamen de leden van de In Line Dansers bijeen om het begin van hun seizoen te vieren.
The post In Line Dansers Passendale vieren feest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zijn in Plopsaland opnieuw een duo: “Wij zijn er altijd voor elkaar. Van dat soort vrienden heb je er niet veel.”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Bert en Ernie, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons”

Phone House in Kortrijk zal door verschillende klachten niet langer als postpunt gebruikt worden door bpost. De uitbater respecteert de eigen openingsuren onvoldoende daarvoor. “Het spijt ons”, aldus bpost.
The post Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Scouts aangevallen op kamp: “Tenten opengescheurd”

In Vielsalm in de provincie Luxemburg werd een Luikse scoutsgroep aangevallen toen ze lagen te slapen in hun tent. Een slachtoffer van 9 jaar kreeg per ongeluk een klap en werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Dat bevestigt de woordvoerder van de Fédération des Scouts.

Lees meer »

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding van dood 12 kinderen op Golanhoogten: “Hoogste commandant Hezbollah gedood”

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger (IDF). Die werd bij de aanslag gedood, aldus nog de IDF. Een bron dicht bij Hezbollah beweert juist dat de commandant de aanslag overleefde.

Lees meer »