Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans voor haar”

Elodie Cardoen start begin september aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. De Moorsleedse, die danst bij de Roeselaarse dansschool Ndigo, deed er enkele maanden geleden auditie. “Eigenlijk deed ik die mee om eens te kijken hoe ver ik stond.”

De 12-jarige Elodie Cardoen uit de Kerkhofstraat in Moorslede is gebeten door de dansmicrobe. Toen ze vier jaar oud was, startte ze al met kleuterdans in dansschool Donatha. “Mijn ouders dansten vroeger niet, maar enkele nichtjes van papa wel. Ik vond het onmiddellijk leuk. Al van kinds af aan droom ik er van een beroemde danseres te worden. Ik besef maar al te goed dat moeilijk wordt, maar dromen mag.”

“De voorbije jaren groeide ik echt als danseres en leerde ik nieuwe stijlen ontdekken”

Na enkele jaren bij de toenmalige dansschool E-dance in Roeselare maakte Elodie de overstap naar dansschool Ndigo in Roeselare, waar ze de voorbije jaren verschillende dansstijlen ontdekte. “De voorbije jaren groeide ik echt als danseres en leerde ik nieuwe stijlen ontdekken. Modern vind ik bijvoorbeeld wel tof, maar ik besef nu ook dat de basis van alles ballet is.”

Auditie voor de fun

De jonge, talentvolle danseres liep de voorbije jaren school aan de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Moorslede. “Het lager onderwijs heb ik inmiddels achter de rug, de voorbije maanden keek ik samen met mijn ouders uit naar een middelbare school.” Dat zou normaal gezien het Barnum in Roeselare worden. “Een week voordat ik me zou inschrijven, besloot ik om een auditie mee te doen aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Eigenlijk was het gewoon de bedoeling om eens te kijken hoe ver ik stond. Ik deed eigenlijk mee voor de fun.”

“Ineke en Justin van Ndigo hebben me mee overtuigd om deze kans met twee handen te grijpen”

Elodie deed toch haar uiterste best en kreeg te horen dat ze mag starten in de gerenommeerde balletschool. Na een lang gesprek met Ineke Vandevyvere en Justin Yep, de zaakvoerders van Ndigo, besloot Elodie om die kans te grijpen. “Ineke en Justin hebben me mee overtuigd om deze kans met twee handen te grijpen. Natuurlijk ga ik mijn vrienden en vriendinnen missen, maar ook zij vinden dat ik dit moet doen.”

Op internaat

Op maandag 2 september start het grote dansavontuur van Elodie in Antwerpen. Achttien uur per week zal ze er dansles krijgen. “Maar ook tal van andere vakken staan er op haar programma. Van geschiedenis tot wiskunde. De lessen worden gegeven op ASO-niveau, iets wat we ook wel erg belangrijk vinden”, aldus mama Sofie Viaene.

Zij, haar man en hun zoontje zullen Elodie op weekdagen moeten missen. De talentvolle danseres verblijft dan van zondagavond tot vrijdag in het internaat van de school. “Elodie is zelfstandig en sociaal. Dit komt goed. We leggen haar ook geen druk op. Dit is een unieke kans, maar als ze wil terugkeren naar het gewone onderwijs mag dat zeker van ons.”

Ook Milan Yep zwaait vleugels uit

Justin Jep en Ineke Vandevyvere van dansschool Ndigo zijn alvast erg trots op Elodie. “Het is altijd leuk dat we jongeren vleugels kunnen geven om verder te gaan op hun pad.” Ook Milan Yep, het zoontje van de zaakvoeders van Ndigo, staat binnenkort voor een groot avontuur. Hij trekt bij de start van het nieuwe schooljaar naar de Royal Ballet School in Londen. De 11-jarige talentvolle danser liet recent nog zijn talent zien op het New Prague Dance Festival waaraan 300 dans uit tien verschillende landen aan deelnamen. Yep kreeg er de prijs voor Talent voor Dans.

Nog heel wat talent bij Ndigo

Maar ook nu Elodie en Milan minder te zien zullen zijn in de dansschool is er nog heel wat talent bij Ndigo. “In Praag wonnen we maar liefst acht trofeeën. In 2014 namen we er voor het eerst deel met één choreografie. Tien jaar later presenteerde we er elf choreografieën. Onze groep is het voorbije decennium erg gegroeid. Hetgeen alle dansers nu tonen is een bevestiging van hun harde werk en de visie van onze dansschool”, aldus Justin en Ineke.

The post Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans voor haar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Royaltykenner Kathy Pauwels over de opvallende Instagram-beelden van prins Aymeric: “Het is een blik die we anders nooit krijgen”

Ooit werden paparazzi met enorme telelenzen ingezet om vast te kunnen leggen hoe leden van de koninklijke familie zich ontspannen. Vandaag zetten die prinsen en prinsessen die beelden gewoon zélf op Instagram. Zoals prins Aymeric (18), de zoon van Laurent. “Het geeft eindelijk een echte blik op die mensen”, zegt royaltywachter Kathy Pauwels (57).

Lees meer »

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

Niet-Belgen registreren zich amper voor gemeenteraadsverkiezingen

In Vlaanderen registreerde zich tot nu toe amper 5 procent van de niet-EU-burgers en nog geen 9 procent van de EU-burgers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het migrantenstemrecht is een slag in het water, zo schrijven ‘De Standaard’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Gazet van Antwerpen’ vandaag.

Lees meer »

“Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op 50ste Festival Dranouter, dat voor het eerst helemaal uitverkocht is

Van een handvol mensen die in 1975 naar wat folkgroepjes kwamen kijken tot 50.000 bezoekers voor de 50ste editie: festival Dranouter heeft er een lang parcours opzitten dat dit weekend extra in de verf wordt gezet. De organisatoren richten hun blik echter op de toekomst.
The post “Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op

Lees meer »

Verdachte van brandstichting in Spiere-Helkijn opgepakt in Blankenberge

In Blankenberge is maandagmiddag een man opgepakt die verdacht wordt van brandstichting in Spiere-Helkijn afgelopen weekend. Een garage achter een woning ging toen volledig in vlammen op. Een getuige zag een man met een jerrycan benzine weglopen.
The post Verdachte van brandstichting in Spiere-Helkijn opgepakt in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze zette diefstal in scène en kreeg er 16 miljoen voor”: zo kwam minnares van koning Edward écht aan haar fortuin

De Amerikaanse Wallis Simpson was niet alleen zo charismatisch dat de Britse koning Edward destijds zijn kroon voor haar liet vallen, maar volgens royalty-auteur Richard Wallace schuilde er zelfs een meesterdief in haar. In zijn nieuw boek ‘The King’s Loot’ vertelt hij hoe de vork werkelijk in de steel zat. “Wallis heeft veel prachtige juwelen gehad in haar leven, maar

Lees meer »

5 actievoerders opgepakt die ingang blokkeerden naar privéjets op luchthaven van Deurne

5 activisten van de actiegroep ‘Doe Deurne Dicht’ hebben de ingang naar de terminal voor privéjets op de luchthaven van Deurne geblokkeerd. Met de actie willen ze de klimaatimpact van die privéjets onder de aandacht brengen. "In Antwerpen betalen wij daar allemaal de prijs voor met miljoenen euro’s belastinggeld, publieke ruimte en onze gezondheid", aldus Ruth-Marie Henckes van ‘Doe Deurne

Lees meer »

Zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis: “Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”

De beelden van Kevin (35) gingen een aantal dagen geleden nog het hele land rond. Een week nadat zijn huis afbrandde en hij van dak naar dak sprong om de vlammen te ontwijken, is de zwaarverbrande dertiger opnieuw ‘thuis’. Die thuis is een noodwoning in de buurt van Oostende waar de man met zijn vriendin en twee tienerdochters verblijft. Het

Lees meer »

Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek in 49er

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn dinsdag van de zestiende naar de zeventiende stek gezakt in de 49er-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck zakt naar zeventiende stek

Lees meer »