Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie

In de Groene Dreve aan de Stationsstraat in Ardooie komt er weer een driedaagse vedettenparade. Er is eveneens een sportief luikje. De organisatie van deze drie dagen ambiance is in handen van uitbater Johan Laridon van de Groene Dreve en zijn team van medewerkers.

“Met de Dreve Feesten, die we gratis aanbieden, tonen we onze respect aan de bevolking. Heel wat mensen gaven ons na de brand in de Mgr. Roelensstraat de veerkracht om opnieuw van start te gaan met een horecazaak. De afwezigheid van Christof blijft een leemte. De geslaagde Dreve Feesten van de afgelopen jaren waren een eerbetoon aan mijn partner”, zegt Johan.

Programma

Lisa Leman en Angelo Martinez zijn de hitmakers op vrijdag. Het optreden van Miss Zarina met de gekende travestietenshow zal opnieuw niet ontbreken.

Op zaterdag is er een vleugje sport, want hier wordt het eerste kampioenentornooi van Ardooie Cornhole georganiseerd. “Het is een plezierig sportief moment waarbij geen grote inspanningen worden vereist. Enkel wat behendigheid in het werpen naar gaten in een bord is de kunst van Cornhole. We beginnen eraan om 13 uur en je kan deelnemen tot 17 uur. De inleg bedraagt twee euro. Wie de hoogste score haalt, mag zich kampioen van Ardooie noemen in deze sport, die overwaaide uit de VS.”

Vanaf 18.30 uur is er dan de afterparty, met niets anders dan populaire hits die gebracht worden door Lindsy V, Sabine, onze eigen Nico Debuck en Ive Rénaarts.

Op zondag is er in de Groene Dreve dan de derde zondagnamiddagmatinée. Het is een dansfestijn waarbij je koffie en taart krijgt en een consummatie voor amper tien euro. Er zijn optredens van Nico Debuck, Rita Cordy en Nicky Martinez. Goe Beezig zorgt dan weer voor een Ardooise inbreng.

Gedurende het ganse weekend zijn er hamburgers en braadworsten te verkrijgen. Op zondagmiddag is er kip aan het spit. (JM)

De editie van 2024 vindt plaats op vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli en op zondag 14 juli. De place to be is zoals elk jaar de Groene Dreve.

The post Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël valt Hamas en Hezbollah aan, Iran zweert wraak

Escaleert het conflict in het Midden-Oosten tot een regionale oorlog? Die vrees groeit nu Israël zowel de politieke leider van Hamas als, naar alle waarschijnlijkheid, ook de nummer twee van Hezbollah gedood heeft. Iran zweert alvast wraak en de internationale gemeenschap maakt zich grote zorgen.

Lees meer »

Reliek van jonge gelovige Carlo Acutis passeert in Zonhoven: gelovigen verzamelen voor misviering voor ‘God’s influencer’

In Zonhoven zijn gelovigen samengekomen voor een bijzondere misviering in teken van Carlo Acutis. De Brits-Italiaanse tiener staat bekend als God’s influencer en is de eerste millennial die heilig zal worden verklaard. In de aanloop naar zijn heiligverklaring houdt een reliek van zijn hart deze zomer halt in verschillende plaatsen in Europa. Vandaag was België aan de beurt in de

Lees meer »

Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

De stedelijke adviesraad voor personen met een handicap heeft zaterdag 27 juli actie gevoerd bij het Cash-punt in de Albert I-laan 176 in Nieuwpoort-Bad. Dit gebouw blijkt ontoegankelijk voor mensen met een mobiliteitsprobleem en de adviesraad eist nu dringende aanpassingen om de toegankelijkheid te verbeteren.
The post Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

Lees meer »