Donkerrood! Spaans staflid glijdt weg in jacht op veldbestormer en blesseert zo aanvoerder Morata tijdens ererondje

Een kleine domper op de grote feestvreugde. Net toen Álvaro Morata en Spanje na hun 2-1-overwinning een feestje gingen bouwen met hun landgenoten in de tribunes, werd de Spaanse aanvoerder omver gemaaid. De schuldige? Een staflid met goeie bedoelingen. Als dat maar goed komt richting EK-finale. 

Meer krantenkoppen in België

Schuift Trump straks zijn running mate J.D. Vance aan de kant?

Volgens CNN doet hij het barslecht in de polls en zijn denigrerende uitspraken over ‘kinderloze kattenvrouwen’ vallen heel slecht. Neen, het was niet de beste week voor Trumps running mate J.D. Vance. Met als klap op de vuurpijl de voorspelling dat hij aan de kant zal geschoven worden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent) legt uit dat of nog kan

Lees meer »

5 gauwdieven opgepakt voor diefstallen op Tomorrowland: “Bij huiszoeking deel van de buit teruggevonden”

De Antwerpse politie heeft 5 Colombiaanse gauwdieven gearresteerd die vorig weekend actief zijn geweest op Tomorrowland. Eerder konden ze al 16 verdachten opgepakt op het festival zelf, nu zijn er nog 5 andere verdachten gevat tijdens een huiszoeking in Sint-Joost-ten-Node. De agenten vonden er gestolen gsm’s terug, 4000 euro, een stukgetrokken gouden halsketting en laptops.

Lees meer »

Extreemlinkse president Maduro opnieuw verkozen in Venezuela, maar oppositie betwist resultaat

In Venezuela zou de zittende president Nicolás Maduro de presidentsverkiezingen gewonnen hebben. Dat meldt de Nationale Kiesraad nu ongeveer 80 procent van de stemmen geteld zou zijn, maar de oppositie claimt dat die uitslag niet klopt. De extreemlinkse en autoritaire Maduro zou 51 procent van de stemmen gehaald hebben, terwijl het bij oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia om slechts 44 procent

Lees meer »

Zware celstraffen voor verantwoordelijken dodelijke overstromingen Libië

In Libië heeft een rechtbank 12 ambtenaren veroordeeld voor de dambreuken en de daaropvolgende overstromingen bij de kuststad Derna. Bij die ramp kwamen in september vorig jaar duizenden mensen om het leven. De 12 veroordeelden krijgen celstraffen van 9 tot 27 jaar. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het slechte beheer van de dam en de gevolgen daarvan.

Lees meer »

Bedwantsen gevonden in Kazou-kampplaats Heibrand in Westmalle: “Vakantie van West-Vlaamse jongeren verplaatst naar Bokrijk”

In jeugdverblijfcentrum Heibrand in Westmalle zijn gisteren levende bedwantsen gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Op dat moment was een groep West-Vlaamse deelnemers van een Kazou-kamp voor Jongeren met Bijzondere Aandacht vanop die plek huiswaarts vertrokken. De vakantie van een groep die nog niet was aangekomen, werd geannuleerd. Voor die jongeren is intussen een

Lees meer »

“Hier begon ons liefdesverhaal”: voor Nele Billiet en Jelle Vermeersch uit Tielt is Festival Dranouter een speciale plek

Festival Dranouter is voor verschillende mensen een speciale plek. Dat zullen Nele Billiet en Jelle Vermeersch (allebei 31) kunnen beamen. Het koppel uit Tielt leerde elkaar kennen op het festival en kondigde er vorig jaar de komst van hun eerste baby aan. Intussen zijn ze de trotse ouders van Noëlle geworden.
The post “Hier begon ons liefdesverhaal”: voor Nele

Lees meer »

Minder binnenlandse bezoekers en meer buitenlandse toeristen in Brugge in juli

In juli verwelkomde de binnenstad van Brugge evenveel bezoekers als in dezelfde maand van 2023, met name 815.000. “We noteren minder binnenlandse bezoekers (-5 procent) en meer buitenlandse bezoekers (+4 procent) uit zowel de buurlanden als verder afgelegen markten zoals de Verenigde Staten”, zegt de Brugse toerismeschepen Mieke Hoste.
The post Minder binnenlandse bezoekers en meer buitenlandse toeristen in

Lees meer »