“Deze federale coalitie met vijf partijen staat of valt met Bart De Wever”

“Het zuinige verzet van Vooruit was maar een rimpeling in het water”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Dertig dagen na de verkiezingen federaal al beginnen onderhandelen: dat is een record. Maar deze coalitie staat of valt met Bart De Wever (N-VA). Hij houdt deze coalitie bij elkaar.” 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de plek van de dodelijke aanval in de geannexeerde Golanhoogten bezocht. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” komt op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen. Er werd echter gedemonstreerd tegen zijn komst. Israël heeft inmiddels gezegd dat het wil dat Turkije uit de NAVO wordt gezet.Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Reliek van jonge gelovige Carlo Acutis passeert in Zonhoven: gelovigen verzamelen voor misviering voor ‘God’s influencer’

In Zonhoven zijn gelovigen samengekomen voor een bijzondere misviering in teken van Carlo Acutis. De Brits-Italiaanse tiener staat bekend als God’s influencer en is de eerste millennial die heilig zal worden verklaard. In de aanloop naar zijn heiligverklaring houdt een reliek van zijn hart deze zomer halt in verschillende plaatsen in Europa. Vandaag was België aan de beurt in de

Lees meer »

Plottwist in Spa-Francorchamps: George Russell moet na zege vrezen voor diskwalificatie, klimt Max Verstappen nog een plekje?

De Grand Prix van België krijgt mogelijk nog een staartje. George Russell dacht op waanzinnige wijze gewonnen te hebben op Spa-Francorchamps, maar na afloop bleek dat zijn auto anderhalve kilo te licht was bevonden bij de weging. Een mogelijk gevolg daarvan is dat hij gediskwalificeerd wordt en teamgenoot Lewis Hamilton wordt uitgeroepen tot winnaar. Max Verstappen finishte in eerste instantie

Lees meer »

Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden

In Huize Sint-Jozef in Ieper is Luc Vangheluwe (85) overleden. Hij begon als leerkracht aan het VTI Ieper en eindigde er als directie-secretaris. Hij is ook secretaris van Rijschool VTI Ieper en Koninklijke Harmonie De Kerels VTI Ieper geweest.
The post Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanval op bases van internationale coalitie in Irak en Syrië

Op twee bases in Irak en Syrië waar zich troepen van de internationale coalitie bevinden, zijn donderdag en vrijdag raketten afgevuurd. Dat zeggen Iraakse en Amerikaanse veiligheidsverantwoordelijken en een ngo. Dergelijke aanvallen waren eerder frequent tijdens de vroege fasen van het conflict tussen Israël en de Palestijnse Hamas-militanten, maar zijn sindsdien afgenomen.

Lees meer »

Zoveelste inbraakpoging in automaat in Waregem: “Vermoedelijk steeds zelfde dader, gelukkig sloeg buurvrouw alarm”

Een onbekende dief ondernam in de nacht van dinsdag op woensdag een mislukte poging om de voedselautomaten bij Grasrobots open te breken. Vermoedelijk gaat het om dezelfde persoon die de afgelopen weken al meerdere gelijkaardige feiten pleegde in de streek.
The post Zoveelste inbraakpoging in automaat in Waregem: “Vermoedelijk steeds zelfde dader, gelukkig sloeg buurvrouw alarm” appeared first on

Lees meer »

Ryan Reynolds en Hugh Jackman samen in ‘Deadpool & Wolverine’: “Eindelijk vervanging voor sterren als Brad Pitt en Johnny Depp”

Vanaf vandaag kan je in de Belgische filmzalen gaan kijken naar ‘Deadpool & Wolverine’, de nieuwste Marvel-blockbuster met in de hoofdrollen Ryan Reynolds en Hugh Jackman. Vooral die eerste past volgens regisseur Jan Verheyen in een lijstje van "zelfrelativerende, veilige, aantrekkelijke filmsterren die eindelijk de generatie van Brad Pitt, Johnny Depp en Tom Cruise vervangen".

Lees meer »