Democratisch zwaargewicht Nancy Pelosi suggereert dat Joe Biden beslissing om in de presidentsrace te blijven, moet heroverwegen

De voormalige voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi lijkt twijfels te hebben bij presidentskandidaat Joe Biden. Op een vraag of hij in de race moet blijven, reageerde ze terughoudend. “Het is aan hem om te beslissen.” En dat moet hij snel doen, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen bewijs voor poging ontvoering Van Quickenborne

Er is niet genoeg bewijslast om zes Nederlanders juridisch te linken aan de poging tot ontvoering twee jaar geleden van toenmalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. De poging tot gijzeling is uit de eindvordering van het openbaar ministerie verhaald, zo meldt Het Nieuwsblad.
The post Geen bewijs voor poging ontvoering Van Quickenborne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ijslandse vulkaan barst opnieuw uit, Grindavík opnieuw geëvacueerd

Een vulkaan op het Ijslandse schiereiland Reykjanes is opnieuw uitgebarsten. Dat meldt de RÚV, de nationale publieke omroep van het land. Op beelden is te zien hoe, net als enkele malen eerder dit jaar, een lange sliert lava uit een enorme scheur in de bodem omhoog schiet. Het is de zesde keer sinds december dat de vulkaan uitbarst. De meteorologische

Lees meer »

Vrachtwagen met 22 ton diepvriesproducten belandt op dak naast E40

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.

Lees meer »

Dertiger riskeert 4 jaar cel voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend deed me de das om”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeert voor de rechtbank in Kortrijk vier jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes vijf keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager, maar dat vond Ismail A. niet zo

Lees meer »

Boetes voor lakse ouders en minder verlof voor leerkrachten: dit ligt op tafel in de Vlaamse onderhandelingen over onderwijs

N-VA, Vooruit en CD&V bogen zich vandaag aan de centrale Vlaamse onderhandelingstafel over het grote onderwijsdossier. In de laatste onderhandelingsnota staan nog veel discussiepunten, maar enkele grote lijnen zijn wel al afgeklopt: leerlingen én ouders moeten Nederlands leren. Leerkrachten krijgen minder verlof. Van de gratis schoolmaaltijden is geen sprake meer. En er wordt geschrapt in het lessenrooster. Een overzicht.

Lees meer »

Tuinhuis gaat in vlammen op in Loppem

Woensdagmorgen even over 11.30 uur is brand uitgebroken aan een tuinhuis van een alleenstaande woning langs de Torhoutsesteenweg in Loppem.
The post Tuinhuis gaat in vlammen op in Loppem appeared first on KW.be.

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Fun houdt allerlaatste stockverkoop met kortingen tot 70 procent: “Het is een echte stormloop”

De failliete Belgische speelgoedketen Fun houdt een allerlaatste stockverkoop in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. Je kan er onder meer speelgoed, tuinmeubelen, zwembaden en schoolspullen kopen met kortingen tot 70 procent. “Het is een echte stormloop”, zegt Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt voor de lezers van HLN.

Lees meer »