De Vlaamse Waterweg heeft vergunning beet voor heraanleg oevers aan Tuikabelbrug in Dilsen-Stokkem

Na de vergunning voor de linkeroever heeft De Vlaamse Waterweg nv nu ook de vergunning gekregen om de aanloop naar de Tuikabelbrug in Lanklaar op de rechteroever te heraanleggen. Zo kunnen na een studioperiode de nieuwe toegangshellingen aangelegd worden. Die moeten veel toegankelijker zijn door een zachte hellingsgraad. Er wordt ook fel ingezet om de structuren te doen inpassen in de omgeving. 

Meer krantenkoppen in België

Dodelijke raketaanval vanuit Libanon zet gemoederen (en raketten) op scherp: “Israëlisch grondoffensief is mogelijk, maar wat zou het einddoel zijn?”

Israël en de militie Hezbollah in Libanon bestoken elkaar al maandenlang, maar door de dodelijke aanval op de bezette Golanhoogte waarbij gisteren 12 Israëlische jongeren het leven lieten, neemt de vrees voor een rechtstreeks conflict opnieuw toe. VRT-journalist en Midden-Oostenkenner Jens Franssen denkt niet dat Israël meteen een tweede oorlogsfront zal openen. "De tol zou groot zijn, de winst waarschijnlijk

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met veegmachine in magazijnen: “Ideaal voor mij, want het is er echt muisstil”

Geregeld komen in de pers berichten over langdurige zieke mensen die niet meer aan de slag kunnen gaan. Ons land telt zo’n half miljoen langdurig zieken, waarvan Heinz Baert (57) uit Zwevegem er een was. Na een lange zoektocht heeft hij nu aangepast werk gevonden bij Laverge Cleaning.
The post Heinz mag na langdurige ziekte aan de slag met

Lees meer »

LIVE CERCLE BRUGGE-KILMARNOCK (do, 20u00). “Groepsfase halen is ons doel”: Muslic spreekt duidelijke taal voor beslissende Europese terugmatch – Van der Bruggen: “Sterke thuisreputatie opgebouwd”

Na het 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock is het alles of niet voor Cercle Brugge in de Europa League. Donderdag moet de Vereniging volop aan de bak willen ze zich plaatsen voor de derde voorronde. Zetten ze hun Europese parcours verder met een thuisoverwinning? Kijk donderdag live op VTM2 en VTM GO, of mis niets van de actie via deze

Lees meer »

Man (51) verdacht van moord op huisbaas in Moorslede, dader probeert ook garage in brand te steken in Spiere-Helkijn

Een man van 51 uit Wevelgem wordt verdacht van de moord op E.V., zijn 74-jarige huisbaas in de Sprietstraat in Moorslede. Volgens onze info dreigde de man uit zijn huurwoning gezet te worden in dezelfde straat. De feiten vonden vorig weekend al plaats. De vijftiger stichtte vorig weekend in Spiere-Helkijn ook al brand aan een houten garage. De dader, die

Lees meer »

Tweeëntwintig gewonden na explosie in paddock Nürburgring

Bij een explosie vrijdagavond in de paddock van de Nürburgring, het befaamde racecircuit in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, zijn 22 gewonden gevallen, van wie vier er ernstig aan toe zijn. Dat deelt de politie van de stad Koblenz mee. Vermoed wordt dat de explosie veroorzaakt is door een persluchtfles, die achter een box in de paddock stond.

Lees meer »

Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd

De Belgische hockeymannen hebben vrijdag in hun vijfde en laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen 3-3 gelijkgespeeld tegen Argentinië. Het was voor de Lions, de titelverdedigers, hun eerste puntenverlies op het hockeytoernooi in Parijs.
The post Red Lions spelen gelijk tegen Argentinië in laatste overbodige groepswedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maximum 50 kilometer per uur in Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte

De snelheidslimiet is sinds kort aangepast in de Olekenbosstraat tussen Deerlijk en Vichte. Je mag er voortaan nog maximum 50 km per uur rijden. “De wijziging kwam er in samenspraak met de gemeente Anzegem omdat de Olekenbosstraat voor een gedeelte over hun grondgebied loopt”, stelt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).
The post Maximum 50 kilometer per uur in

Lees meer »

Leraressen voorkomen dankzij snelle acties nog erger bloedbad: “Leanne heeft er alles aan gedaan om die kinderen te beschermen”

Dankzij de dappere interventie van twee leraressen is een erger bloedbad in Southport voorkomen. Leanne Lucas (35) wees verschillende kinderen de weg naar de nooduitgang, haar collega Heidi Barlow (35) sloot enkele jongeren op in het toilet. Hierdoor slaagde de zeventienjarige dader er niet in om ook hen aan te vallen. De tol van de steekpartij tijdens de dansles blijft

Lees meer »

“Dit is een grote f*ck you aan iedereen die niet meer in mij geloofde”: geëmotioneerde Nina Derwael naar brugfinale van zondag

Het kampioenenbloed drijft weer boven. Al haar harde zwoegwerk van de laatste maanden ziet Nina Derwael dubbel en dik beloond met een plekje in de brugfinale. De ontlading ging gepaard met tranen: “Alle emoties van de laatste maanden moesten eruit.” Zondagnamiddag (15u40) komt Derwael in actie voor de medaillestrijd: dromen mag, maar het goud ligt nu al klaar voor Kaylia

Lees meer »