De aardappel blijft de populairste, maar krijgt almaar meer concurrentie bij jongeren

De Vlaming en de aardappel zijn nog steeds onafscheidelijk, blijkt uit nieuw onderzoek. Al stagneert de consumptie ervan. “Jongeren hechten meer belang aan variatie.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Rapper Soufiane Eddyani veroordeeld tot 5 jaar cel voor verkrachting: “Schaamteloos misbruik van kwetsbare meisjes om aan eigen lusten te voldoen” 

Rapper Soufiane Eddyani (25) is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor de verkrachting van 2 minderjarige meisjes. Een slachtoffer was 14 jaar op het moment van de feiten. Naast Eddyani werd ook zijn vriend veroordeeld voor verkrachting. De rechtbank spreekt in het vonnis van "vervaagd normbesef" en van "schaamteloos misbruik van jonge,

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

Zussen Evelyne en Celine baten hoeveslagerij uit: “We verdelen de taken netjes onder elkaar”

Diep verscholen in het glooiende landschap van de Mandelvallei schuilt de rustige hoeve van Hubert Vanspeybrouck en Carine Geldhof. Het landbouwersduo heeft het geluk dat hun twee dochters met veel enthousiasme in hun voetsporen treden. In 2002 openden Evelyn en Celine hun hoeveslagerij Mandeldaele. “We moeten het vooral hebben van mond-tot-mondreclame en de superieure kwaliteit van onze producten.”
The

Lees meer »

Project vrijetijdssite in Bavikhove opnieuw uitgesteld door softwareprobleem: “Jammer dat we weer zes maanden verliezen”

Op de laatste gemeenteraad in Harelbeke werd het bestek, de gunningswijze en de raming al voor de derde keer goedgekeurd. Een softwareprobleem zorgde ervoor dat er procedurefouten waren gemaakt. “Het is jammer dat we weer zes maanden verliezen”, reageerde oppositielid Patrick Claerhout (N-VA).
The post Project vrijetijdssite in Bavikhove opnieuw uitgesteld door softwareprobleem: “Jammer dat we weer zes maanden

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Hart van 15-jarige Italiaanse internetheilige houdt halt in ons land: “Zijn hart klopte voor het volk”

Een reliekhouder met daarin het hart of liever hartzakje van de zalig verklaarde Carlo Acutis. Daar was het zaterdag om te doen in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het relikwie van de 15-jarige Italiaanse ‘internetheilige’, in 2019 opgegraven 13 jaar na zijn dood, is op tournee doorheen Duitsland en Nederland en maakte nu een eenmalige stop in België.

Lees meer »