Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter

Pas twee jaar geleden begon de 37-jarige Cindy Catteeuw (37) onder de deskundige begeleiding van trainer Willy Ligneel met competitief lopen bij de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Eind juni liep de leerkracht onverwacht naar de Belgische titel op de 800 meter in de categorie V35-39.

“Mijn prestaties heb ik vooral te danken aan mijn topcoach Willy Ligneel. Ik kan altijd terecht bij hem en hij leert me alle kneepjes van het vak. Ook mede door mijn topclubgenoten, die me zo goed ontvangen hebben en me al zoveel informatie hebben bezorgd. Ik ben op korte tijd enorm gegroeid door hen allemaal”, glundert Cindy na het behalen van de Belgische titel.

“Voor het BK in Beveren had ik mij voor drie disciplines ingeschreven. Op zaterdag wou ik op de 400 meter heel graag onder de minuut lopen. Ik werd tweede in 1’00”05. Een tegenslag voor mezelf vond ik. Op zondag stonden de 100 en 800 meter op mijn programma. Op de 100 meter lukte het mij om mijn PR te verbeteren tot 13”19, maar net geen podium met twee honderdsten verschil! Opnieuw een paar honderdsten die voor mij toch wel belangrijk leken. Ik moest mezelf mentaal wat oppeppen voor mijn 800 meter.”

“Ik had mezelf voorgenomen om niet aan het podium te denken, want de concurrentie had toch wel betere tijden dan mijn PR van 2’29”60. Mijn hoofddoel was een nieuw PR en AVR-clubrecord van 2’27 lopen. Het werd een tactische wedstrijd. Ik kon het tempo goed volgen van Petra Bruggeman, Linda Hermans en Lieselotte Beck. In de laatste 60 meter werd er een serieus sprintje getrokken. En zo versloeg ik onverwacht Lieselotte en Linda. De pret kon niet op met mijn Belgische titel in een mooie tijd van 2’21”48.”

Uitstekend jaar

“Eigenlijk verloopt heel het jaar al uitstekend. In februari behaalde ik zilver in de korte cross van Poperinge en brons op de 200 meter en goud op de 1.500 meter in het BK Masters in Louvain-La Neuve. Ook op mijn lijstje: De West-Vlaamse titel op de 400 meter horden in april, en eerste dame in de stratenloop Dwars door de Mandel op de 3,5 kilometer in mei. En nu zilver op de 400 meter en goud op de 800 meter op het BK in Beveren.”

(FD)

The post Cindy Catteeuw (KAVR) wint BK lopen op de 800 meter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader ziet zoon Frans ravijn in fietsen

Een vader-zoon fietsvakantie in de Franse Pyreneeën veranderde zondag in een nachtmerrie. De 29-jarige Ier Niall Kieran raakte een obstakel in de weg en werd in een ravijn gelanceerd. De man stortte 35 meter naar beneden.

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

Man doodgestoken door zoon in Beerse

In Beerse is in de nacht van zaterdag op zondag een 53-jarige man met geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Houtseweg. Dat zegt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer incasseerde verschillende messteken. Zijn 19-jarige zoon is als verdachte opgepakt.

Lees meer »

Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland

De Belgische hockeymannen zijn hun olympische toernooi in groep B gestart met een zakelijke zege tegen Ierland. De Red Lions, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-0.
The post Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Red Lion Arthur De Sloover en Red Panther Alix Gerniers, neef en nicht op de Spelen: “Arthur is eerder rustig op het veld, ik ben een furie”

Het hockeybloed gaat diep terug bij Red Lion Arthur De Sloover (27) en Red Panther Alix Gerniers (31). Grootvader Xavier Gerniers was in zijn jonge tijd al international, nu staan de kleinkinderen samen op de Spelen. Een interview met de twee internationals over zichzelf, een hockeygekke familie, de olympische droom en een belofte die in 2012 werd gemaakt.

Lees meer »

Amerikaanse senator Bob Menendez stapt op na zijn veroordeling wegens corruptie

In de Verenigde Staten heeft de Democratische Senator Bob Menendez ontslag genomen nadat hij vorige week schuldig is verklaard aan 16 aanklachten wegens corruptie en omkoping. Zijn ontslagbrief is voorgelezen in de Senaat. Volgens de rechtbank heeft Menendez verschillende cadeaus gekregen in ruil voor Amerikaanse steun aan Egypte en Qatar, waaronder goudstaven en een luxewagen. Hij riskeert tientallen jaren cel.

Lees meer »