Buurtfeest in de Graanstraat in Meulebeke

De Berenfeesten vormden het ideale moment voor het college van burgemeester en schepenen om de bewoners van de nieuwe wijken in Meulebeke een bezoek te brengen.

Zo waren de Sint-Vincentiuswijk en de wijk gevormd door de Graanstraat, de Tarwestraat, de Roggestraat en de Boekweitstraat (gelegen tussen de Oude Gentstraat en de Gentstraat) aan de beurt.

Burgemeester Dirk Verwilst: “Werken aan een goede buurt is belangrijk. Veel jonge mensen, maar ook jonge grootouders zijn hier komen wonen in de 105 woningen die werden neergepoot. We verwelkomen dan ook graag mensen uit Tielt, Ingelmunster, Pittem… die zich hier hebben gevestigd.”

Voor de bewoners waren er drankjes en hapjes terwijl de kinderen zich amuseerden in de grote speeltuin die de nieuwe wijk bezit.

(LB/foto Luc)

The post Buurtfeest in de Graanstraat in Meulebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen op Theater Aan Zee: “Het voelt alsof we samen een berg beklommen”

Een van de verrassingen op Theater Aan Zee (TAZ) dit jaar, is de gelaagde – en al weken uitverkochte – voorstelling Foreverandevergem die Marijke Pinoy, afkomstig uit Menen, maakte met haar moeder, kinderen en kleinkinderen. Vier generaties samen op de planken. “Confronterend en helend tegelijk”, aldus de 65-jarige actrice.
The post Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen

Lees meer »

Tien doden bij bombardementen op ziekenhuis in Myanmar

Bij een bombardement dat toegeschreven wordt aan de junta in Myanmar is een ziekenhuis geraakt in de stad Laukkai, vlakbij de Chinese grens. Er kwamen daarbij tien personen om het leven. De stad staat onder controle van een gewapende groepering van een etnische minderheid.

Lees meer »

OPROEP. Dalend geboortecijfer: zien jullie die trend in de eigen familie?

Het geboortecijfer blijft dalen in ons land en bereikt nu het laagste niveau sinds 1942 – toen we in volle oorlogstijd zaten. We zoeken een familie waarin drie generaties vrouwen vertellen over hun moederschap. De grootmoeder die vijf of misschien wel zeven kinderen had, de moeder die blij was met een gezin van twee tot vier, en de dochter die

Lees meer »

?? WIN. Tobias toonde z’n hart en vuurt morgen Belgische judoka’s aan! Stuur óók een foto in en ga naar Parijs voor wegrit met Evenpoel en Van Aert

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van zaterdag (3 augustus). Stuur, net als Tobias die dankzij deze actie morgen naar de Belgische judoka’s gaat kijken, jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig onze atleten aan! Tegelijk geniet je

Lees meer »