Buurt verrast Spar-uitbater Eddy uit Waregem op laatste werkdag: “Zo’n opkomst had ik niet verwacht”

Een groot deel van de Torenhofwijk zakte af naar de lokale Spar om uitbater Eddy Kerkhove te verrassen tijdens zijn laatste werkdag. “Zo’n opkomst had ik niet verwacht”, reageert hij.

De Sparwinkel onderaan de appartementsblokken langs de Albert Servaeslaan werd 38 jaar lang enthousiast uitgebaat door Waregemnaar Eddy Kerkhove. Deze maand was zijn laatste, maar veel gedoe wou Eddy van zijn afscheid niet maken. Dat was echter buiten zijn familie, vrienden en de trouwe buurtbewoners gerekend.

Afgelopen zondag zakten zij massaal naar de Spar in het Torenhof af voor een grote verrassing. “Dit had ik totaal niet verwacht, zeker niet zo’n grote opkomst. Dat zegt veel over onze vriendengroep en deze buurt”, reageert Eddy, die het belang van een lokale supermarkt onderstreept.

“Dit was een veilige plek en eentje met heel veel sociaal contact. Het ging hier niet enkel over voeding, maar vaak over elkaar helpen bij problemen. Ook kinderen en minder mobiele mensen vonden vlug hun weg naar de winkel.”

Genieten

De Spar in het Torenhof sluit de deuren nu Eddy met pensioen gaat. “Ik ben onder de indruk van de reacties van de vele klanten. Ze hebben mij overstelpt met kaartjes en bedankingen. Dat doet erg veel deugd.”

Eddy staat gekend als een enorme muziekliefhebber. Mocht hij al zijn festivalbandjes aanhouden, je zou zijn armen niet meer zien. “Ik zal nu nog meer festivals, optredens en feestjes proberen meepikken. Genieten van het leven, dat staat centraal. We gaan er nog alles uithalen.”

Volgende week slaat hij als trouwe fan wel een Rock Werchter-editie over door de geboorte van kleinzoon Otto. “Voor mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen komt er nu ook meer tijd vrij, die zullen we samen optimaal benutten.”

The post Buurt verrast Spar-uitbater Eddy uit Waregem op laatste werkdag: “Zo’n opkomst had ik niet verwacht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wij verdienen er onze boterham mee”: waarom mosselen op restaurant een pak duurder zijn dan in de supermarkt

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »

Okra Wijtschate huldigt petanque-kampioenen

Okra Wijtschate zette de petanquers in de bloemetjes. De kampioenstitel bij de dames was voor Gisele Feys, Monique Deschildre werd de de koningin.
The post Okra Wijtschate huldigt petanque-kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

Onze analiste Kim Gevaert over boost van het openingsweekend: “Andere atleten gaan hierop voort willen surfen”

Twéé medailles in het openingsweekend, daar staat ook onze analiste Kim Gevaert van te kijken. Ze is ervan overtuigd dat het eremetaal van Evenepoel en Van Aert voor een superboost bij heel Team Belgium zal zorgen. “Je wordt als team uiteindelijk afgerekend op het aantal medailles. Nu er al twee binnen zijn, zal er toch opgelucht zijn gereageerd.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “De oprijlaan alleen al is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze Manoir de Lébioles. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Jacky Lafon, Gert Verhulst en James Cooke zien goud in zomerrevues aan de kust: “Maar de shows kosten geld”

Dit weekend haalt Het Witte Paard de pluimen van de zolder voor de nieuwe zomerrevue ‘Hot Summer Nights’. Jacky Lafon start dan weer met de try-outs van haar middagshow in Blankenberge. Het genre beleeft duidelijk hoogdagen: deze zomer staan er zés revues aan zee. Nooit eerder waren er dat zoveel. Wat zorgt voor die revival? Waarom springen Gert Verhulst en

Lees meer »

Kinderen in de vuurlinie

De raket van Hezbollah treft kinderen die de militie beweert te willen bevrijden van Israëlische bezetting. Israël zweert wraak in naam van een Arabische minderheid in bezet gebied. Hoeveel complexer, tragischer en cynischer kan een casus belli worden?

Lees meer »