Brusselse deelstepbedrijven controleren voortaan leeftijd gebruikers: “Onder de 16 jaar verboden”  

Een elektrische deelstep van Voi, Bolt of Dott gebruiken, kan voortaan niet meer zonder leeftijdsverificatie. Die nieuwe maatregel is bedoeld om kinderen jonger dan 16 met beide voeten op de grond te houden. Een identiteitsbewijs is daardoor nu verplicht. Alleen Lime weigert de regel te volgen. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Lees hier

Lees meer »

Garage brandt uit in Spiere-Helkijn na brandstichting

In Spierre-Helkijn is deze ochtend een garage uitgebrand. Het gaat volgens het parket om brandstichting. Er vielen geen slachtoffers. Het parket heeft ondertussen een deskundige aangesteld en de omstandigheden worden verder onderzocht.
The post Garage brandt uit in Spiere-Helkijn na brandstichting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik

Op de drukke expresweg N58 in Wervik werd dinsdagmorgen een jonge fietser tijdens het dwarsen van de rijbaan gegrepen door een elektrische personenwagen Tesla en kwam hierbij om het leven. Het slachtoffer zou een 18-jarige jongen uit Kruiseke zijn.
The post Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwartrokers organiseren kunst- en folkloremarkt: Jubileumeditie met rondritten blinkende oldtimers

Blinkende oldtimers, ronkende stationaire motoren, de geur van barbecue, kunst en ambachten nemen het centrum van Merkem opnieuw in voor een schitterend evenement. De Zwartrokers Van Toen organiseren voor de 20ste keer hun grootse evenement in Merkem.
The post Zwartrokers organiseren kunst- en folkloremarkt: Jubileumeditie met rondritten blinkende oldtimers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht in Europese Unie

Het alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Cercle Brugge begint competitie met een valse noot: Stassin leidt Westerlo met twee goals en assist naar een ruime zege

Het Westelse Kuipje blijft verdoemde grond voor Cercle Brugge. Voor het derde seizoen op rij werd de Vereniging in de Kempen tijdens de reguliere competitie in het verlies gespeeld en net als vorig seizoen gebeurde dat met forse cijfers. Toen werd het 4-1, vandaag 3-0. De geel-blauwen van Timmy Simons klimmen door het beste doelsaldo meteen naar de kop van

Lees meer »

Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen”

Na bijna negen jaar Francis Gevaert heeft de toeristische dienst van Damme een nieuwe coördinator. De Oost-Vlaamse Charlotte Fouquet mag voortaan het toeristische beleid uitwerken. “Ik kijk ernaar uit om ook met de mensen uit de horeca en middenstand samen te werken”, klinkt het.
The post Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen” appeared first on

Lees meer »