Bruninho is de vierde nieuwkomer bij Cercle Brugge: “Een grote kans die ik absoluut wil waarmaken”

Bruno Gonçalves de Jesus of kortweg Bruninho is geboren in Sao Paolo. Hij is een 21-jarige aanvallende middenvelder die ook op de flank uit de voeten kan. De Braziliaan wordt geleend bij Red Bull Bragantino tot het einde van dit seizoen, met een aankoopoptie.

Hij is de vierde nieuwkomer bij Cercle dit seizoen. Eerder werd jeugdinternational Alama Bayo transfervrij weggehaald bij Seraing. Rechtsachter Ibrahim Diakité kwam definitief over van Stade Reims en middenvelder Lawrence Agyekum werd geleend bij Red Bull Salzburg. Bruninho (1m74), een Braziliaanse jeugdinternational kwam in totaal 57 keer in actie voor het eerste elftal van Bragantino. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en vier assists. “Het is een kinderdroom van mij om in Europa te voetballen. Ik wil deze kans ook met beide handen grijpen. Ik wil het team helpen met alles wat ik kan. Dit is een grote kans en die wil ik absoluut waarmaken.”

Dribbelwonder

Bij Cercle zijn ze alvast verheugd om een speler met de kwaliteiten van Bruninho aan de kern toe te voegen. “Hij zal voor groen-zwart vooral belangrijk zijn om tussen de lijnen te spelen en om op de kleine ruimtes de juiste oplossingen te vinden”, aldus technisch directeur Rembert Vromant.

Bruninho, die beschouwd wordt als een dribbelwonder, vindt bij Cercle met het rugnummer 30 zijn landgenoten Warleson, Felipe Augusto en ook Erick Nunes terug. Die laatste is tevens op uitleenbeurt tot eind dit seizoen. (ACR)

The post Bruninho is de vierde nieuwkomer bij Cercle Brugge: “Een grote kans die ik absoluut wil waarmaken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende draait voorlopig op niets uit: “Rechtbank is onbevoegd”

Een bitsig sfeertje hing er vorige week tussen Marc Coucke en de stad Oostende tijdens een rechtszaak in de nasleep van het faillissement van z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende. Coucke probeerde via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion staan. “Coucke heeft KVO met een molensteen rond de nek achtergelaten en moet nu niet klagen”,

Lees meer »

Dode en 39 gewonden nadat terras instort in Frankrijk

Een persoon is om het leven gekomen en 39 anderen zijn gewond geraakt bij de instorting van het terras van een polyvalente zaal in de Franse gemeente Saint-Pierre, in het departement Cantal. Vier van de gewonden zijn in kritieke toestand, zo meldt de prefectuur zaterdagavond.

Lees meer »

‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout

Toer de Boer, de smoefelfietstocht van de landelijke beweging, heeft dit jaar uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag 15 augustus plaats, maar op zondag 11 augustus. De startplaats is voorzien op het bedrijfsdomein van schepen Hans Blomme en zijn vrouw Conny Dejonghe aan de Kruiskensstraat 1A.
The post ‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »

Bij tien broers en zussen ging het goed, de elfde raakt aan de drugs en sterft: Maurits Vande Reyde (Open Vld) vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van zijn broer Alexander

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »

Biden wil Amerikaans Hooggerechtshof hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden wil het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hervormen. De 81-jarige Biden zal zijn plannen maandag voorstellen in de Texaanse stad Austin, maar de grote lijnen van het plan zijn nu al duidelijk.

Lees meer »