Brand vernielt hoeve van Patrick in Lippelo, drie paarden komen om: “Die blikseminslag moet een enorme knal hebben veroorzaakt”

In Lippelo, een deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, is gisterenavond een hoeve in brand gevlogen nadat de bliksem er had ingeslagen tijdens het zware noodweer. De hoeve stond al gauw in lichterlaaie en is volledig verwoest. Drie paarden die er op stal stonden, zijn omgekomen in de brand. Eigenaar Patrick reageert aangeslagen: “Je denkt altijd dat het jou niet kan overkomen, maar je ziet het nu.” 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

LIVE. Trump-schutter zocht info over moord op JFK – Trump wil dat Harris geen toegang krijgt tot campagnegeld Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Tientallen doden bij Israëlische aanval in zuiden van Gaza – Israël hekelt akkoord tussen Fatah en Hamas

De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft in China een akkoord gesloten met diverse Palestijnse organisaties, waaronder Fatah van Mamhoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit. De deal roept op tot nationale eenheid en moet voorkomen dat buitenlandse partijen hun wil opleggen, aldus een Hamas-functionaris. Israël hekelt het akkoord. En bij Israëlische aanvallen op de stad Khan Younes in het zuiden

Lees meer »

7 miljoen flitsboetes vorig jaar, maar deze Vlamingen kregen er nog nooit één: “Haastige chauffeur duwde met zelfs eens tussen twee vrachtwagens”

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna zeven miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Twee van hen vertellen waarom ze zich steeds nauwgezet aan de snelheidslimieten houden, hoe ze dat voor elkaar krijgen en – vooral – hoe de andere chauffeurs daarop reageren.

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Er waren slechts 15 afleveringen”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nu hij z’n nieuwe liefde niet langer verstopt: Brad Pitt maakt in ons land ook kennis met z’n schoonfamilie

Bij onze veiligheidsdiensten staan de zenuwen strak gespannen, want Brad Pitt (60) is in het land voor opnames op het racecircuit van Spa-Francorchamps. De Amerikaanse topacteur zelf loopt er ook extra nerveus bij, want ver weg van de benzinedampen wacht hem een nog veel grotere vuurdoop: een bezoek aan zijn nieuwe schoonfamilie. De oma van zijn vriendin Ines de Ramon

Lees meer »

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »