Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

 

Meer krantenkoppen in België

Man uit Gent die zich uitgaf als ‘Eveline’ vervolgd voor belaging, verspreiding seksueel getinte opnames en bezit beelden kindermisbruik

De 31-jarige G.R. die zich voordeed als ‘Eveline’ en zo naaktfoto’s van BV’s kon krijgen, zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De man deed de voorbije jaren op sociale media alsof hij een jonge vrouw was, en zocht contact met allerlei mannen om hen naaktfoto’s te laten sturen. Ook een medeverdachte

Lees meer »

Bosbrand uitgebroken in centrum Rome, vlak bij publieke omroep RAI

Op een begroeide heuvel in het noordelijk deel van centraal Rome is volgens het Italiaanse persbureau ANSA een bosbrand uitgebroken. De brand op de heuvel, Monte Mario, is vlak bij onder meer het productiehoofdkwartier van de publieke omroep RAI, een serie gerechtsgebouwen en een kazerne van de ‘carabinieri’.

Lees meer »

Vandalen gooien blikvanger van Trammelant omver

De strooien belle-époquefietser aan het bekende tramhuisje in De Haan werd deze nacht door vandalen tegen de grond gewerkt. Ondertussen staat het beeld alweer overeind, maar volgens burgemeester Wilfried Vandaele is de schade wel aanzienlijk.
The post Vandalen gooien blikvanger van Trammelant omver appeared first on KW.be.

Lees meer »

22 agenten gewond nadat menigte politie aanvalt bij moskee in Southport na valse speculaties over verdachte steekpartij

Bij een moskee in de stad Southport hebben zo’n tweehonderd mensen stenen en andere spullen naar de politie en de moskee gegooid. Daarbij zijn 22 agenten gewondgeraakt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om aanhangers van de extreemrechtse, anti-islamitische English Defence League (EDL). In de stad werden maandag drie kinderen doodgestoken.

Lees meer »

Vijverkaffee schenkt aan goede doelen

Het Vijverkaffee, de zomerse pop-upbar bij Papes Putten in Lichtervelde, start op vrijdag 9 augustus en blijft open tot en met zondag 18 augustus. Vorig jaar konden de organisatoren van het Vijverkaffee iets meer dan 3.800 euro verdelen over vijf goede doelen. Dit jaar kiezen ze voor dezelfde goede doelen.
The post Vijverkaffee schenkt aan goede doelen appeared first

Lees meer »

Justine Henin en Axel Merckx, de helden van Athene: “Wat Justine en Kim waren in het tennis, zijn Remco en Wout nu in de koers”

De begroeting is warm en hartelijk, met zoenen in de entreehal van de Tennis Academy van Justine Henin in Limelette. Zij en Axel Merckx poseren in een oude Chesterfield met hun medaille van toen: goud voor onze voormalige tennistrots, brons voor renner Merckx in Athene 2004. Samen koesteren ze het verleden, omarmen ze het heden, belichten ze de toekomst. “De

Lees meer »