Beruchte klimaatactivist probeert zich vast te lijmen in Sporza-studio tijdens uitzending van het EK voetbal

De beruchte klimaatactivist Wouter Mouton heeft weer toegeslagen. Tijdens de live-uitzending van Sporza over de EK-match Nederland – Engeland probeerde hij zich vast te lijmen aan de presentatietafel tijdens de voorbeschouwing van Imke Courtois en co. Volgens Mouton was het niet alleen een actie voor het klimaat, maar ook tegen de VRT. “De VRT stelt niet de juiste prioriteiten in wat ze tonen.” 

Meer krantenkoppen in België

Frederik Vandenbroucke uit Ieper over zijn liefde voor heemkunde: “Oude foto’s krijgen veel weerklank”

Als tiener opende Frederik Vandenbroucke een toeristisch kantoor, nu ontrafelt hij als voorzitter van Iepers Kwartier heemkundige mysteries. Hij zit gebeiteld in Ieper, waar hij zijn voorliefde voor bouwkundig erfgoed en meer specifiek vestingsteden volop kan degusteren. “Toen de heemkring een oproep voor nieuwe bestuursleden lanceerde, waren ze tevreden dat er zich een jongere gast meldde.”
The post Frederik

Lees meer »

Zie ze stralen: Oumi en Evenepoel poseren met de twee gouden medailles, ouders Evenepoel door dolle heen: “Misschien zien we deze avond ons bed niet”

Twee olympische titels in één week. Na zijn goud in de wegrit liet Remco Evenepoel (24) zijn emoties de vrije loop. Vrouw Oumi Rayane vierde mee mét Evenepoels eerste goud rond haar nek. Dat leverde unieke foto’s op. Ook ouders Patrick en Agna waren door het dolle heen. “Misschien hebben we ons hotel geboekt voor niets, maar wij gaan feesten!”

Lees meer »

Nu ook protest aan Downing Street na steekpartij en rellen in Southport

In de nasleep van de rellen in Southport in het Verenigd Koninkrijk gisterenavond, is nu ook protest uitgebroken in de buurt van Downing Street in Londen, waar de Britse premier Keir Starmer zetelt. Honderden demonstranten gooiden er onder andere met vuurpijlen en flesjes. De protesten komen er in nasleep van de dodelijke mesaanval op een kinderdanskamp, waarbij 3 kleine meisjes

Lees meer »

Opgelapte Russische tanks moeten tij van oorlog in Oekraïne keren, maar dat lijkt voorlopig niet te lukken

De afgelopen weken heeft het Russische leger honderden oude, opgelapte tanks verplaatst naar de frontlijn. Dat schrijft de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Het grootste deel van die tanks houdt Rusland voorlopig achter de hand, maar uit een eerste, grootschalige aanval blijkt wel dat het aangeleverde militair materieel geen garantie is op succes.

Lees meer »

Volley de Haan organiseert 50ste internationaal tornooi: “Belangrijk voor financiën én uitstraling”

Tijdens het weekend van 10 en 11 augustus zal er opnieuw een gezellige drukte heersen in de omgeving van het sport- en recreatiecentrum Haneveld in De Haan. In de kustgemeente vindt dan immers de vijftigste editie van het Internationaal Volleybaltornooi van Volley De Haan plaats. De drijvende krachten achter dit grootse evenement, waaraan 60 ploegen uit binnen- en buitenland deelnemen,

Lees meer »

Belgische amazone Pauluis ontroert Parijs met emotionele boodschap voor haar overleden man

‘Ik heb het je beloofd. En ik heb het gedaan.’ De Belgische dressuuramazone Larissa Pauluis (44) toonde na haar oefening op de Olympische Spelen een bijzondere geschreven boodschap op haar witte handschoenen. Enkele momenten later vertelde ze in tranen het hele verhaal. Het was gericht naar haar overleden man, die vier jaar geleden onverwachts stierf. “Toen ik besefte dat Gregoire

Lees meer »