Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit Bavikhove

Cardoen bestaat 75 jaar en dat kan niet ongemerkt voorbijgaan. Ben Segers trekt in de reeks ‘Taxi Cardoen’ op pad met enkele Cardoen-klanten met een opmerkelijk verhaal. Zo leerde hij Cindy en Colin uit Bavikhove kennen, die dankzij een nieuwe auto opnieuw mobieler waren na Cindy’s plotse ziekte.

Het is feest bij autosupermarkt Cardoen. Van een kleine garage in de Antwerpse binnenstad is Cardoen uitgegroeid tot een waar begrip in de Belgische autowereld. Al 75 jaar is Cardoen bezig met de auto van morgen. En dat wordt gevierd. Met een grootse wedstrijd in alle toonzalen en een online videoreeks vol bijzondere verhalen, maar ook een limited edition bodywarmer én een playlist vol roadtripsongs. In de 16 toonzalen in België stunt Cardoen met een unieke wedstrijdactie. Eigenwijs, to the point en efficiënt: wie tussen 8 mei en 21 juli een auto koopt bij Cardoen, maakt kans op een terugbetaling van maar liefst 75 procent. Maar ook buiten de autosupermarkt gaat het feest door.

Taxi Cardoen

Acteur Ben Segers ging achter het stuur zitten van Taxi Cardoen. Hij doorkruiste Vlaanderen op zoek naar de mooiste, grappigste en meest bijzondere verhalen van 75 jaar Cardoen. En die vond hij onder andere bij Cindy en Colin uit Bavikhove die het verhaal deelden van Cindy’s plotse ziekte en hoe hun nieuwe auto het snel weer mogelijk maakte om weekendjes weg te plannen met hun drie kinderen. “Ik had eigenlijk een gewone dunne darmoperatie, maar kreeg een infectie, wat uiteindelijk leidde tot een septische shock”, vertelt Cindy in de aflevering.

“Ik herinner me er niets meer van en werd uiteindelijk in een kunstmatige coma geplaatst. Mijn organen dreigden stil te vallen. In de nasleep van een poging om die te redden, ging de bloeddoorstroom naar mijn uiterste ledematen steeds minder.” Het duurde een maand voor de Bavikhoofse iets doorhad. Op dat moment waren haar rechterhand en vingers aan haar linkerhand al verdwenen. Later moest ze ook nog naar het brandwondencentrum om haar benen te laten amputeren. “Dankzij Colins steun zijn we er geraakt”, is ze haar man heel dankbaar. “Hij paste de woning en de wagen aan.”

Da’s de liefde, hè

Wanneer Ben Segers Colin in de taxi vraagt hoe hij dat allemaal geflikt heeft, antwoordt hij: “Da’s de liefde, hè!” Segers beklinkt de zaak met het voorstel om hun gespecialiseerde auto een naam te geven. Colin en Cindy beslissen unaniem om hemBen te noemen. Per passagier van Taxi Cardoen worden in de komende dagen nog korte episodes gelanceerd.

The post Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit Bavikhove is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Aanval op bases van internationale coalitie in Irak en Syrië

Op twee bases in Irak en Syrië waar zich troepen van de internationale coalitie bevinden, zijn donderdag en vrijdag raketten afgevuurd. Dat zeggen Iraakse en Amerikaanse veiligheidsverantwoordelijken en een ngo. Dergelijke aanvallen waren eerder frequent tijdens de vroege fasen van het conflict tussen Israël en de Palestijnse Hamas-militanten, maar zijn sindsdien afgenomen.

Lees meer »

Scoutslokaal Boechout onbruikbaar na brand: kinderen die er op kamp waren, krijgen elders onderdak en frietjes op terrein van Sfinksfestival

Een pot op het vuur in een scoutslokaal in Boechout heeft een kleine brand en veel rook veroorzaakt. 37 kinderen uit Gembloux waren er op kamp. Ze zijn allemaal ongedeerd maar moesten voor hun laatste kampavond uitwijken naar een lokaal van de gidsen. De burgemeester contacteerde de organisatie van het Sfinksfestival. Die was nog aan het afbreken en hebben hun

Lees meer »

Chantal en de sheriff maken publiciteit voor loopwedstrijd in Pollinkhove

In Pollinkhove vindt op zondag 15 september de eerste editie van de loopwedstrijd Dwars door Pollinkhove plaats. De organisatoren wisten Maaike ‘Chantal’ Cafmeyer en Dries ‘sheriff’ Heyneman te overhalen om met een filmpje promotie te maken voor deze sportieve activiteit.
The post Chantal en de sheriff maken publiciteit voor loopwedstrijd in Pollinkhove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lars (26) maakt enorme muurschildering op brug in Rommersom: “80 spuitbussen en 40 liter verf voor 1 van mijn grootste opdrachten” 

De spoorwegbrug in Rommersom, bij Hoegaarden, is in een kleurrijk jasje gezet door streetartkunstenaar TUZQ, de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh (26). Het ontwerp draait om 2 fietsers die op een zanderig gravelpad rijden. In totaal verschijnen deze zomer in Vlaams-Brabant 10 muurschilderingen in het teken van fietsen, gemaakt door verschillende kunstenaars. Zo staat Sven Nys afgebeeld op een muur

Lees meer »

Bij tien broers en zussen ging het goed, de elfde raakt aan de drugs en sterft: Maurits Vande Reyde (Open Vld) vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van zijn broer Alexander

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »

LIVE F1. Incidentloze start, pakt Max Verstappen uit met een spectaculaire inhaalrace in GP van België op Spa-Francorchamps?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »

Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen”

Karel Devreese (64) en Katrien Masson (53) baten sinds 2011 vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove uit. De hoeve ligt langs het Lo-kanaal, middenin de natuur. Op het domein valt er heel wat te beleven voor jong en oud.
The post Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen” appeared first

Lees meer »