Bekijk: ook tweede zeearend verlaat het nest in de Blankaart in Diksmuide

In de Blankaart in Diksmuide is nu ook Guido, het tweede zeearendjong uitgevlogen. Onlangs werden in het natuurdomein twee zeearenden geboren. Dat was nog nooit gebeurd in België. Maandag vloog Gloria, het eerste jong uit, en nu heeft dus ook Guido het nest verlaten. 

Meer krantenkoppen in België

‘Dieseldrivers on Tour’ pakt uit met 60 oldtimertractors

Voor de derde keer op rij organiseren de Dieseldrivers een rondrit voor oldtimertractors. Deze vriendengroep van Anzegem en omstreken wil in de eerste plaats mensen een dagje plezier bezorgen en oude tractors nieuw leven inblazen. “We hebben allen voeling met de landbouw en passie voor oude machines. En jonge vrouwen”, klinkt het knipogend in koor.
The post ‘Dieseldrivers on

Lees meer »

Biden zet druk op Netanyahu tijdens “zeer direct” telefoongesprek: “Moordaanslag heeft niet geholpen voor staakt-het-vuren”

Tijdens een “zeer direct” telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zei de Amerikaanse president Joe Biden dat de moord op de Hamas-leider, Ismail Haniyeh, niet bevorderlijk is voor een staakt-het-vuren in Gaza. “We hebben de basis voor een staakt-het-vuren”, zei Biden tegen verslaggevers. “Hij zou er werk van moeten maken.”

Lees meer »

Anneleen en Jeroen kregen pas baby Freya: “We zullen haar opvoeden met tonnen liefde, maar ook met de boodschap: niet alles moet leuk zijn”

Anneleen en Jeroen zijn strakke planners, het toeval speelt liefst geen te grote rol in hun jonge leven en liefde. Zo bouwen ze aan hun huisje, tuintje, beestje, kindje. “Wij zien eruit als het ideale plaatje. Maar mensen vergeten dat wij ook hard werken om te geraken waar wij staan.” En een kindje krijgen, ook dat is niet zomaar een

Lees meer »

Jonas (30) en Florence (24) uit bed gebliksemd tijdens nachtelijk onweer in Beselare: “We werden gewekt door een enorm kabaal van brekend glas en vallende brokstukken”

Jonas Desmet (30) en Florence Desimpelaere (24) kwamen woensdagnacht met de schrik vrij toen de bliksem insloeg vlakbij de slaapkamer op hun hoeve in het West-Vlaamse Beselare.
The post Jonas (30) en Florence (24) uit bed gebliksemd tijdens nachtelijk onweer in Beselare: “We werden gewekt door een enorm kabaal van brekend glas en vallende brokstukken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antoine en Marijke winnen Ardoois kampioenschap cornhole

Nadat de leden van Dream Team, de cornholeclub die gevestigd is bij Johan Laridon in de Groene Dreve, recent hun clubkampioenen vierden, was er nu het eerste kampioenschap van Ardooie voor niet-aangeslotenen. Met 19 punten werd Antoine De Vlaeminck uit Koolskamp de eerste lokale kampioen. Bij de dames gooide Marijke Vandermeulen 15 keer raak en
The post Antoine en

Lees meer »

Romy Vandekerckove uit Torhout dingt naar titel Miss West-Vlaanderen: “Een fantastische ervaring”

Romy Vandekerckove uit Wijnendale-Torhout is geselecteerd voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen, de provinciale finale als mogelijk opstapje naar de Miss België-competitie. “Van de 21 West-Vlaamse meisjes stoten er drie door”, zegt ze. “Ik hoop er uiteraard bij te zijn. Mocht dat niet lukken, dan wil ik me graag toeleggen op modellenwerk.”
The post Romy Vandekerckove uit Torhout dingt

Lees meer »

Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen”

Zoek bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober niet naar de namen van Noël Cordier en Gerard Gevaert bij Team Burgemeester. Beide oudgedienden zeggen de actieve politiek adieu.
The post Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te koop in Koksijde

Op vrijdag 2 augustus lanceren de gemeente Koksijde en Standaard Uitgeverij het nieuwe album van Jommeke, ‘Potvis Valentijn’, exclusief in Koksijde. In dit album (nummer 322) krijgen potvis Valentijn en het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum een centrale rol. Koksijde staat die dag in het teken van Jommeke.
The post Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te

Lees meer »

Annie Geeraerts (97) uit ‘Familie’ verhuist naar serviceflat na val: “Tijdens tweede nacht moesten we al op alarmknop drukken”

“Mijn dochter vond het niet meer verantwoord.” Ze woonde tot begin dit jaar alleen, maar ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (bijna 98) is nu toch verhuisd naar een serviceflat. Geen makkelijke stap, maar ‘De Bomma’ heeft er nieuw geluk gevonden, aan de zijde van haar vriend Paul. In een openhartig gesprek in ‘Dag Allemaal’ vertelt Annie eerlijk over haar oude dag. “Veel

Lees meer »