Bart De Wever (N-VA) benoemd tot formateur: onderhande­lin­gen voor federale regering van start

Een maand na de verkiezingen kunnen ook de onderhandelingen voor de federale regering beginnen. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Amerika kreunt onder bosbranden: Californië vreest voor een drama, schade in Canadese bergstad Jasper wordt duidelijk

Het westen van Noord-Amerika wordt geteisterd door zware bosbranden. In het Canadese bergstadje Jasper is het ergste leed geleden en likken de inwoners hun wonden. Maar in de Amerikaanse staat Californië lijkt het ergste nog te moeten komen. Daar vreest men voor een herhaling van de historisch zware branden van 2018. Doordat de vegetatie zo droog is, kunnen bosbranden erg

Lees meer »

Nederlandse provincie overweegt wolf te laten neerschieten en vraagt om bossen te vermijden met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Volgens Verenigde Staten “onweerlegbaar bewijs” dat oppositie presidentsverkiezingen gewonnen heeft in Venezuela

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat er "onweerlegbaar bewijs" is dat de oppositie in Venezuela de omstreden presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Volgens de Amerikaan mag Edmundo Gonzalez Urrutia de winst op zijn naam schrijven, en niet de huidige president Nicolas Maduro. Eerder hadden Brazilië, Colombia en Mexico opgeroepen tot een "onafhankelijke verificatie" van het verkiezingsresultaat.

Lees meer »

Talent rendeert alleen met mentaliteit

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Talent rendeert alleen met mentaliteit appeared first on

Lees meer »

Liveblog Tomorrowland: grijze start van de tweede festivaldag, uitkijken naar internationaal orkest ‘Symphony of unity’

Dag 2 van het tweede festivalweekend van Tomorrowland trekt zich op gang onder een grijze hemel. Er staan veel Belgen op de affiche vandaag: Lost Frequencies bepaalt na zijn Mainstage-set van gisteren de programmatie op de Library. Verder maakt het klassiek orkest zijn opwachting met ‘Symphony of unity’. Volg Tomorrowland live bij Studio Brussel via VRT MAX.

Lees meer »

Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.
The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” appeared

Lees meer »

“Laatste maanden waren een mentale rollercoaster”: Evenepoel en Oumi geven volgers unieke blik achter de schermen

Remco Evenepoel kroonde zich afgelopen zaterdag tot olympisch kampioen tijdrijden. Een beloning voor maanden van hard werk en veel opofferingen na die dekselse val in het Baskenland. Evenepoels echtgenote Oumi gunt op Instagram haar volgers een blik achter de schermen bij dat proces. “Het is soms niet makkelijk te combineren met mijn studies, maar het is het allemaal waard.”

Lees meer »

Bekende Knokse accountant Nick Bullynck kiest voor Inzicht (kartel N-VA / CD&V)

Na onder meer horeca-ondernemer Karel Coudyser en speelpleinanimator PJ Bode, kan de lijst Inzicht van voortrekkers Cathy Coudyser en Bert Debrabandere met accountant Nick Bullynck opnieuw een bekende naam toevoegen. “Na jarenlang advies te geven, wil ik nu ook effectief zelf aan het beleid meewerken”, klinkt het.
The post Bekende Knokse accountant Nick Bullynck kiest voor Inzicht (kartel N-VA

Lees meer »