Audi Brussels, de fabriek die niet te redden is

17:09 De instortende verkoop van zijn enige model mag misschien de aanleiding voor de schier onontkoombare sluiting van Audi Brussels zijn, veel belangrijker zijn de onderliggende structurele problemen van … 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb geen schrik”: volgende opponente van omstreden Khelif roert zich met opvallende posts, beide kampen eisen uitsluiting

Nieuwe kamp van de omstreden boksster Imane Khelif zaterdag op de Olympische Spelen, nieuwe controverse. En hoe: zowel voor Khelif als voor de Hongaarse Anna Luca Hamori wordt de uitsluiting gevraagd. Voor die laatste omwille van (inmiddels verwijderde) haatdragende posts die ze over Khelif op haar sociale media heeft verspreid, wat zou ingaan tegen het olympisch charter.

Lees meer »

Jarige ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (98) moest noodgedwongen verhuizen: “Niet naar zo’n klein kotje in het rusthuis, eiste ik”

Hiep, hiep, hoera! Want Vlaanderens bekendste Bomma wordt vandaag 98. Dat viert ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts met haar échte familie: “Maar net zoals m’n personage ben ik nu ook de allerlaatste die van iets weet”, lacht ze. “Volgens m’n dochter moet ik me mooi opkleden, maar wat er verder gaat gebeuren blijft een grote verrassing.” In aanloop naar de verjaardag ging

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

“Vandaag ga je dood, zei hij, en hij pakte een groot vleesmes uit zijn keukenla”: eerder slachtoffer getuigt over moordverdachte Charles J.

Moordverdachte Charles J. (51), die zijn ex-huisbaas Eric V. (74) wurgde in Moorslede en de garage van een ex in brand stak, staat bij het gerecht gekend als een uiterst gewelddadig persoon. In 2020 sleurde hij zijn buurvrouw binnen in zijn huis en wou hij haar vermoorden met een mes. “Ik vraag me nog steeds af hoe ik daar kunnen

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Pukkelpop zag vrijdag met Queens of the Stonge Age de headliner van zondag afhaken. Reden daarvoor is de aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme. Maar de organisatie heeft nu een vervanger beet: de Britse rockband Royal Blood zal op zondag 18 augustus het festival in Kiewit afsluiten op de main stage. Dat meldt de Pukkelpoporganisatie maandag.

Lees meer »

Veilig naar een festival: zo ben je dieven te slim af

Ook dieven vinden hun weg naar festivals: grote evenementen met veel mensen, daar kunnen ze hun slag slaan. De zomermaanden zijn dan ook de populairste bij zakkenrollers. Festivals waarschuwen voor dieven met grote borden, en de politie geeft via lichtkranten tips. Maar jij kan ook op voorhand alert zijn, zodat de kans om bestolen te worden, kleiner is.

Lees meer »