Acteur Tom Van Dyck is cultureel erfgoed als Alain Vandam: “Proefaflevering ‘Het eiland’ werd met de grond gelijkgemaakt”

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52) in ‘Primo’ terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain Vandam, Michel Drets en Frankie Loosveld is vanaf donderdag te bekijken op Streamz. De fans hopen nog altijd op een derde reeks, maar zien de acteurs dat ook zitten? 

Meer krantenkoppen in België

Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in

Op de Grote Markt in Menen is het dak van het voormalige hotel-restaurant De Sterre deels ingestort. Vooral aan de achterkant is veel schade. Aannemers en dakwerkers zijn aan de slag om de restanten van het dak te verwijderen.
The post Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampkok Geertje ontvangt Gouden Pollepel voor 45 jaar inzet KSA Ter Vichten

Geert Demeulemeester (64) werd welverdiend in de bloemetjes gezet tijdens zijn laatste kamp als kok in Westouter in het Eksternest. Omringd door ruim veertig oud-koks en oud-bondsleiders werd het een ontroerende en warme bedankingsreceptie vol herinneringen tot aan zijn eerste kamp in Velzeke in 1976. “Geertje ontving de Gouden Pollepel voor zijn schitterende staat van
The post Kampkok Geertje

Lees meer »

Chiro Nele bereidt bivak tot in de puntjes voor

Het jaarlijks Bivak schrijven ze bij Chiro Nele met een hoofdletter in de agenda. Het moet het hoogtepunt van de werking worden waar de meer dan honderd chirowietjes eindeloos naar verlangen. Maar een bivak vergt een intense voorbereiding. De leiding is er een jaar mee bezig om aan de leden een boeiend bivak te bezorgen.
The post Chiro Nele

Lees meer »

Zeldzaam: kalfje met twee hoofden geboren in India

De 60-jarige boer Rajadurai maakte dinsdag iets bijzonders mee. Op zijn boerderij in de Indische staat Tamil Nadu beviel een koe van een vrouwelijk kalfje met twee hoofden. “Heel het dorp is komen kijken. We waren allemaal verbaasd”, vertelt de boer. “Het is een wonder.”

Lees meer »

Hij is de chouchou van wielerminnend België, zij is zijn chouchou: de unieke relatie tussen Remco Evenepoel en ‘wifey’ Oumi

Verpleegster, diëtiste, plantrekker, reisgezel en fournisseur van een lekkere koffiekoek op tijd en stond. De rollen van een echtgenote zijn sowieso divers, maar deze week gaf Oumi Rayane (24) een inkijk in de salto’s van een wielervrouw. “Niks komt vanzelf.” Met de droom van een tweede olympische medaille in zicht, een portret van ‘coach Oumi’ en de unieke relatie met

Lees meer »

Wervikse punkband Noisemay dropt eerste album ‘Plugged’: “Doe enkel waar je achter staat”

Noisemay is het muziekproject van Wervikanen Tore Delbecque (24), Birgen Braem (24), Cailean Volcke (18) en Thomas Leroy (16). Vrijdag 26 juli kwam hun eerste album ‘Plugged’ uit. Daarvoor konden ze rekenen op producer Hannes Leroy, ook een Wervikaan. De mannen zijn dan ook trots op hun roots. “We zullen altijd spelen in Wervik als we kunnen!”
The post

Lees meer »

De IJzerzonen op trip naar Brest

Veertien wielertoeristen van de toeristenclub de IJzerzonen uit Hooglede vertrokken onlangs voor een achtdaagse trip naar Brest in Frankrijk. Goed voorbereid spraken ze met familie en vrienden af aan de forelvisvijver in Hooglede voor een stevig ontbijt. Op de foto herkennen we van links naar rechts rechtstaand: Marc De Schamp, Wim Defrancq, Noel Monteyne, Jan
The post De IJzerzonen

Lees meer »