Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.

“We maken twee parkeerplaatsen vrij waar een bankautomatenkiosk komt. Daar kunnen onze bewoners geld afhalen. Een exacte datum kan ik nog niet meedelen, maar de kiosk komt er nog dit jaar”, verzekert burgemeester Annick Vermeulen.

Het gemeentebestuur bleef na de sluiting van de laatste bankautomaat in Aartrijke niet bij de pakken zitten en klopte aan bij Batopin. Dat is een gezamenlijk project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC om bankneutrale geldautomaten te plaatsen. “De sluiting van de banken is een evolutie die al enkele jaren bezig is en daarmee gepaard gaand de sluiting van Bancontact-punten in dorpskernen van gemeenten. In plaats daarvan worden door de grote banken bankneutrale automaten geplaatst. Reden die hiervoor aangegeven wordt, is de steeds verdere digitalisering. Maar dit is toch wat te kort door de bocht, vinden wij als gemeentebestuur. Ook al is het de bedoeling dat burgers binnen een straal van 5 km van hun woonplaats terecht moeten kunnen bij zo’n neutraal cashpunt, dan nog is het verdwijnen van de laatste geldautomaat uit Aartrijke hard aangekomen en slecht onthaald bij onze inwoners. Hierbij denken we dan vooral aan kwetsbare, oudere inwoners en inwoners die minder of niet digitaal actief zijn. Cashgeld kunnen afhalen blijft belangrijk om dit in je nabije omgeving te kunnen doen. Het is en blijft een belangrijk betaalmiddel”, vervolgt schepen van Lokale Economie Ann Devriendt.

Centrale ligging

Samen met de gemeente ging Batopin op zoek naar de meest geschikte locatie in Aartrijke om er een cashpunt te organiseren. “Batopin heeft een onderzoek ter plaatse uitgevoerd en vlakbij ons dienstencentrum, is de meest geschikte locatie bevonden. Dit wegens de goede zichtbaarheid in functie van de sociale controle en veiligheid. De parkeermogelijkheden en de nabijheid van handelszaken zijn ook een troef. Daar zal dus een kiosk met twee geldautomaten ingericht worden. In de kiosk zal enkel geld afgehaald kunnen worden”, besluit burgemeester Annick Vermeulen.

The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

Meer dan 100 gewonden wanneer trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeerde over te steken

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Handbagage niet op voorhand geboekt? Dat kost je dan 75 euro extra: trolley is nieuwe melkkoe van luchtvaartmaatschappijen

Populaire luchtvaartmaatschappijen hebben een nieuwe melkkoe gevonden: de trolley. Waar een traditioneel rolkoffertje vroeger nog tot de standaard handbagage behoorde, rekenen steeds meer maatschappijen bijkomende kosten aan. En die kunnen serieus oplopen. Bovendien hanteert zowat elke maatschappij andere regels en afmetingen. Welke trucs hanteren ze om je te laten bijbetalen? En kan je deze kost ook vermijden? Wij deden de

Lees meer »

KIJK. Hollywoodacteur Vin Diesel is special guest tijdens optreden van Dimitri Vegas en Like Mike op Tomorrowland

Hollywood op bezoek op Tomorrowland. De Amerikaanse acteur Vin Diesel (57), onder meer bekend van ‘The Fast and The Furious’-franchise, is zaterdagavond opgedoken op het festival in Boom. Helemaal onverwacht is dat niet: in een gesprek met HLN had Dimitri Vegas (42) het nieuws aangekondigd, al was het toen nog niet duidelijk of het effectief zou lukken. Wél dus. Vin

Lees meer »

Walter De Donder slijt dit jaar zijn 25ste zomer in Plopsaland: zo ziet hij de toekomst voor Samson & Marie

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »