75.000 Nederlanders naar Duitsland om match tegen Engeland bij te wonen: “Massaliteit is uniek in de wereld”

Liefst 75.000 Nederlanders steken vandaag de grens over naar Dortmund voor de match van Nederland tegen Engeland op het EK voetbal. Daarmee wordt opnieuw Oranjehistorie geschreven. In 1907 stonden er slechts negen supporters, inmiddels is er een hele Oranjezee. Hoe komt het dat de Nederlanders zo van het Nederlandse elftal zijn gaan houden? “De Nederlanders maken internationaal furore als fans die wel weten hoe je een feestje moet bouwen.” 

Meer krantenkoppen in België

Jaar nadat Juliette (4) sterft aan bacterie krijgt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik heb ze al aan elkaar voorgesteld. Met hem in mijn armen aan haar grafje”

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland

De Belgische hockeymannen zijn hun olympische toernooi in groep B gestart met een zakelijke zege tegen Ierland. De Red Lions, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-0.
The post Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »

“Ik ben altíjd de gewone Emma Meesseman”: kapitein van Belgian Cats verwelkomt Kim Gevaert in haar ouderlijke woning in Ieper

Groot ontmoet grootser. Letterlijk dan toch wanneer Emma Meesseman (1m92), de kapitein van de Belgian Cats, Kim Gevaert (1m70) naar haar speciale plek uitnodigt: de ouderlijke woning in Ieper. Een fijne onderonsje tussen twee kampioenen dat eindigt met gesigneerde foto’s en een basketshirt voor dochter Nora. “Al mijn trofeeën staan in ’t kotje vanachter.”

Lees meer »

Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote en kleine cups”

Voor Michèle Depuydt wordt een droom werkelijkheid. Op maandag 12 augustus opent ze haar lingeriezaak Miss Elle in Torhout, een mooie verwijzing naar haar voornaam. De 28-jarige vrouw uit Ichtegem werkte tot nu toe als administratief bediende, maar wou al langer het bureauwerk inruilen voor een eigen winkel.
The post Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote

Lees meer »

Duitser in Wit-Rusland ter dood veroordeeld voor terrorisme, maar bewijs ontbreekt

In een opvallende video op de Wit-Russische staatstelevisie bekent de Duitser Rico Krieger dat hij van plan was een terroristische aanval uit te voeren. Hij zegt dat hij in opdracht van Oekraïne handelde. Het Wit-Russische gerecht veroordeelde Krieger tot de doodstraf, maar echt bewijs voor zijn schuld kan niet worden gevonden. De Wit-Russische mensenrechtenactivist Andrei Paluda heeft ook zijn twijfels

Lees meer »

LIVE. Israël voert als vergelding luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon – “Raket die 12 voetballende jongeren doodde was van Iraanse makelij”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Asusena (23) opent met Cascade nieuwe damesboetiek in centrum Oostende: “Passie voor mode combineren met zin voor ondernemen”

In de Koningsstraat vind je sinds kort de nieuwe hippe damesboetiek Cascade. Zaakvoerster Asusena Vandenameel (23) combineert haar liefde voor kledij en accessoires met haar ambitie om mensen op een toegankelijke manier zichzelf te laten uitdrukken door middel van mode. In Cascade komen klanten niet louter shoppen, ze krijgen een totaalbeleving. “In Cascade vind je klassieke, maar ook heel hippe

Lees meer »

Griekse prins Michaël (85) overleden

Prins Michaël van Griekenland en Denemarken is zondag overleden. Dat melden Griekse media. Hij overleed in een ziekenhuis in de Griekse hoofdstad Athene. De prins, die schrijver en historicus was, werd 85 jaar oud.

Lees meer »

Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend”

Tim De Bree en Dominique De Jonghe pakken op 12 oktober in het Fabriekspand in Roeselare voor het eerst uit met een Oktoberfest vol ambiance, artiesten, dj’s en grote pinten bier. “Binnenkort maken we de line-up van de verschillende artiesten bekend.”
The post Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend” appeared first on

Lees meer »