50 jaar nadat ze samen hun communie deden, werden Christel (68) en Marcel (68) verliefd aan de Costa Brava: “Ik herkende hem direct”

Als elfjarigen volgen ze zeven weken lang elke dag samen catechese in Nieuwkerken-Waas. Klaar. Vijftig jaar later kruisen ze elkaar, als bij een wonderlijk toeval, in een Aziatisch restaurant in Torrevieja. “Bijna niet te geloven en toch is het waargebeurd”, lachen Christel en Marcel (allebei 68), die uiteindelijk ook een koppel zullen worden. “En dat is allemaal de schuld van de maan.” 

Meer krantenkoppen in België

Vermist meisje (11) teruggevonden na zoekactie in Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist is er woensdagavond een grote zoekactie geweest naar een meisje van 11. Ze was voor het laatst gezien op het strand, aan de waterlijn ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Een uur later werd het meisje goed en wel teruggevonden op het strand 5 kilometer verder in Het Zoute.

Lees meer »

Nu Tesla-baas fake video van Kamala Harris deelt: waarom Elon Musk de Democraten de rug toekeert

Tesla-baas Elon Musk heeft op zijn sociale netwerk X een nepfilmpje van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gedeeld. In die zogenoemde ‘deepfake’-video ‘zegt’ Harris onder meer dat president Joe Biden “seniel” is. Opvallend, want in 2020 stemde Musk nog op Biden. Waarom keert hij de Democraten nu de rug toe? “Biden is een vochtige sokpop in mensenvorm.”

Lees meer »

“Sarah kon er niet bij zijn, maar ze gaf me haar geluksarmband”: in het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven ervan afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen 30 en trakteerde Tomorrowland alvast op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. Onze festivalreporter week niet van zijn zijde en volgde hem de

Lees meer »

Oppositie Venezuela roept kiezers op het tellen van de stemmen te controleren

Oppositieleider María Corina Machado heeft kiezers in Venezuela opgeroepen om, na het uitbrengen van hun stem bij de verkiezingen in het land op zondag, aanwezig te blijven in de stembureaus. Ze wil dat de kiezers dit doen om zelf het tellen van de stemmen te kunnen controleren in de “beslissende uren” na het sluiten van de stembussen. De angst voor

Lees meer »

Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten

Het Feestcomité De Westkant organiseert op 9, 10 en 11 augustus zijn traditionele Westkantfeesten. Het zang- en dansspektakel ‘Oostnieuwkerke Kweelt !’ moet de trekpleister van het feestweekend worden.
The post Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Vanden Bussche (74) stopt onverwachts eind dit jaar als burgemeester van Koksijde: “Geef fakkel door aan volgende generatie”

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (74) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet opnieuw verkiesbaar. Tegen de verwachtingen in legt hij eind dit jaar zijn functie neer. Een duidelijke verklaring voor zijn keuze geeft hij niet. Eerste schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) is voorgedragen als lijsttrekker van Team 8670, al moet het partijbestuur dat nog goedkeuren.

Lees meer »