3 vrouwen doodgeschoten met kruisboog in Verenigd Koninkrijk, politie houdt klopjacht naar verdachte

In het graafschap Hertfordshire, in het Verenigd Koninkrijk, is de politie op zoek naar de 26-jarige Kyle Clifford. Hij wordt ervan verdacht 3 vrouwen te hebben doodgeschoten met een kruisboog. De feiten vonden gisterenavond plaats, maar van Clifford is nog geen spoor. De politie denkt dat hij nog steeds gewapend rondloopt. 

Meer krantenkoppen in België

Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal

Vorig weekend organiseerden Club Brugge Foundation en Amp Football Belgium in Sport Vlaanderen het EAFF Junior Camp voor amputatievoetbal. 120 deelnemers uit 14 verschillende landen namen eraan deel.
The post Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden Aarsele: “Jongeren zetten we centraal ”

Tijdens de kermis in Aarsele is er op kermiszondag traditioneel het wagenspel van de Toneelvrienden Aarsele. Deze keer spelen ze op zondag 4 augustus ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’, een stuk geschreven door Aarselenaar Hubert Lanckriet. Bijzonder dit jaar: zes van de negen gezichten op het toneel zijn nieuw.
The post ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden

Lees meer »

Burcht van Kolmont in Tongeren officieel erkend als Vlaams monument

De ruïne van de burcht van Kolmont wordt samen met het bos errond definitief beschermd als onroerend erfgoed. Dat heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bekendgemaakt. Het Kolmontbos wordt beschermd als cultuurhistorisch landschap. De heuvel waarop de ruïne is gebouwd, wordt aangeduid als archeologische site.

Lees meer »

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

Wervikse punkband Noisemay dropt eerste album ‘Plugged’: “Doe enkel waar je achter staat”

Noisemay is het muziekproject van Wervikanen Tore Delbecque (24), Birgen Braem (24), Cailean Volcke (18) en Thomas Leroy (16). Vrijdag 26 juli kwam hun eerste album ‘Plugged’ uit. Daarvoor konden ze rekenen op producer Hannes Leroy, ook een Wervikaan. De mannen zijn dan ook trots op hun roots. “We zullen altijd spelen in Wervik als we kunnen!”
The post

Lees meer »

Brugs hostel krijgt twee keer op enkele weken tijd inbreker over de vloer

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een inbraak in Hostel Lybeer. Daar werd dinsdagnacht de inhoud van de kassa gestolen uit het kantoor van zaakvoerder Stephane Kolijn (43). Opvallend: begin deze maand kreeg het hostel óók al ongewenst bezoek. Ook toen werd de inhoud van de kassa gestolen. “Ik ben zeker dat het om dezelfde dader gaat”,

Lees meer »

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »