Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek

Op de site van de Meerhoek opent zomerbar Summerlake donderdag opnieuw de deuren. Voor uitbaters David Van der Stede en Bart Vansteenkiste is het al de zesde editie. “Ons concept blijft behouden. We hopen op beter zomerweer, maar ook bij slecht weer kunnen bezoekers hier overdekt genieten van deze mooie locatie.”

Summerlake is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de zomerbars. David Van der Stede en Bart Vansteenkiste starten donderdag voor de zesde keer hun pop-upinitiatief op. Ook dit jaar palmen ze zes weken lang de Meerhoek in Sint-Eloois-Winkel in.

“We kunnen hier gebruik maken van een erg mooie locatie. Aan het concept wijzigen we nauwelijks iets. We hopen dat de weergoden ons beter gezind zijn dan vorig jaar. Anderzijds beschikken we hier over veel overdekte plaatsen waardoor bezoekers bij minder weer toch nog kunnen genieten van de omgeving van het water. Wij zien Summerlake nog altijd als de ideale locatie voor een korte vakantie in eigen land.”

Muzikale beleving

De organisatoren zetten dit jaar nog extra in op beleving. Zo zorgen saxofonist Sakso, violist Violinvasion en percussionist Sam Anderson voor muzikale animatie. Op woensdag- en zaterdagmiddagen komt Arjoentje langs voor de kinderen. Wie graag eerst wat wil sporten vooraleer te relaxen in de zomerbar kan deelnemen aan één van de sessies van Beweegpunt.

“Maar net zoals de voorbije jaren zetten we ook echt in op eten. We bieden een brasseriekaart aan, maar hier kan je ook volop genieten van tapas. Op de zondagen pakken we uit met Family Lunchdays, een leuke formule voor gezinnen en vrienden.” Op twee van die zondagen kan je kiezen voor Fruits de Mer. Voor dergelijke evenementen dien je wel te reserveren.

Zomerbar Summerlake is open van donderdag 11 juli tot en met zondag 18 augustus. Op maandag, dinsdag en woensdag openen David, Bart en hun team de deuren om 14 uur. Van donderdag tot en met zondag is de zomerbar open vanaf 11 uur. “Het is nu al de zesde editie van dit zomerinitiatief, maar nog ieder jaar kriebelt het om terug te beginnen.”

The post Zomerbar strijkt zes weken lang neer op de Meerhoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zich zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Nieuwe jeugdlokalen in Kleit officieel geopend: “Binnenkort komt er ook nog een onthaastingszone”

De nieuwe jeugdlokalen in deelgemeente Kleit zijn klaar en werden officieel geopend. In de moderne nieuwbouw bevinden zich tien lokalen. “Voor de start van de werken gingen we uitgebreid in overleg met de lokale jeugdbeweging. Op die manier kwamen we tot een mooi ontwerp en een prachtig resultaat”, zegt onafhankelijk schepen van Jeugd Peter T. Van Hecke. “We zijn dan

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, er is zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven ervan afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen 30 en trakteerde Tomorrowland alvast op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. Onze festivalreporter week niet van zijn zijde en volgde hem de

Lees meer »

“Het is nooit te laat om in actie te schieten”: bijna helft gevallen van dementie vermijdbaar of uitstelbaar

Bijna de helft van alle dementiegevallen wereldwijd zou kunnen worden voorkomen of vertraagd. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Er is steeds meer overtuigend bewijs dat je levensstijl een stevige impact kan hebben op je kans op dementie, zegt Jurn Verschraegen, directeur van het Vlaams Expertisecentrum Dementie. "Van een helm dragen tot je gezichtsverlies laten behandelen, er zijn verschillende voor de

Lees meer »

Schip redt 196 mensen voor kust van Libië, maar krijgt aanleghaven toegewezen op 1.500 kilometer: “Zullen dagen onderweg zijn”

De Ocean Viking, het reddingsschip van de ngo SOS Méditerranée, heeft dinsdagochtend 196 mensen gered tijdens twee reddingsoperaties voor de kust van Libië. Onder hen bevinden zich negen niet-begeleide minderjarigen en één vrouw, aldus de ngo. “De meeste geredde personen zijn afkomstig uit Bangladesh, Pakistan, Egypte en Soedan”, klinkt het nog.

Lees meer »