Zestien vissers betrapt tijdens grote controleactie van 250 kilometer waterlopen: “Voornamelijk vissen met meer hengels”

Tijdens een grote controleactie van ongeveer 250 kilometer aan waterlopen werden afgelopen vrijdag zestien vissers betrapt op overtredingen in de Westhoek. Aan de grote controleactie namen naast inspecteurs van Agentschap Natuur en Bos ook zeven politiezones deel en werd een drone en politiehond ingezet. “De meeste overtredingen gaan over het vissen met meer dan twee hengels en meer vissen hebben dan wettelijk toegelaten”, zegt Jeroen Denaeghel van het Agentschap Natuur en Bos.

Zowat elk jaar houdt de Natuurinspectie in West-Vlaanderen een grote gecoördineerde handhavingsactie op het naleven van de regels door vissers in de Westhoek. Die actie loopt intussen al een aantal jaar en werd steeds meer uitgebreid. “Dit jaar namen zeven lokale politiezones deel aan de actie, die de naam Iron Fish krijgt”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Polder, die dit jaar de gastheer voor de actie was. “Daarnaast namen ook politiezones Arro Ieper, Spoorkin, Westkust, Oostende, Middelkerke en Bredene/De Haan deel. Politiezone Polder zorgde voor de bijstand van een drone-team en deed de administratieve ondersteuning, vanuit Bredene/De Haan kwam ook een politiehond.”

Zestien vissers betrapt

In totaal werd vrijdag zo’n 250 kilometer aan waterlopen gecontroleerd, waar vaak gevist wordt. Het merendeel in en rond de IJzer en het IJzerbekken. “Er werd tijdens deze actie gecontroleerd op verboden vistuigen, de geldigheid van visverloven, het hebben van ongeoorloofde hoeveelheden vis, dode of levende, en het bezit van verdovende middelen. Er werden 139 personen langs de oevers aan een controle onderworpen. Dat aantal was minder dan aanvankelijk gedacht. Het EK voetbal en het onstabiele weer zorgde er wellicht voor dat er minder vissers actief waren. Zestien vissers werden betrapt op een overtreding, waarvan een verslag van vaststelling werd opgemaakt. Zij zullen de komende maanden een bestuurlijke geldboete krijgen. Deze overtredingen gaan voornamelijk het vissen met meer dan twee hengels, vissen zonder geldig visverlof en meer vissen in het bezit hebben dan wettelijk toegelaten.”

Daarnaast werden er ook zes vaststellingen voor het bezit van drugs gedaan en werden twee verkeersinbreuken vastgesteld. (JH)

The post Zestien vissers betrapt tijdens grote controleactie van 250 kilometer waterlopen: “Voornamelijk vissen met meer hengels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan ik deze nacht hier blijven”

Een 70-jarige bewoonster van het appartementsgebouw op de hoek van de Bonestraat en de Tieltststraat in Meulebeke beleefde vrijdagnamiddag de schrik van haar leven toen er plots een auto tegen haar gevel reed. De bestuurster raakte lichtgewond en het gebouw moest gestut worden.
The post Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan

Lees meer »

Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd”

De vzw Izegemse Helpende Handen (IHH) heeft een cheque met een mooi bedrag geschonken aan provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem, dat zich inzet voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Met het geld werd onder ander een caravan voor een zomerbar met bijpassend meubilair aangekocht.
The post Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd” appeared first

Lees meer »

KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan

KV Kortrijk versterkt zich met de verdedigende middenvelder Tomoki Takamine. De 26-jarige Japanner ondertekent een contract bij KVK tot juni 2027. Dat hebben de Kerels dinsdag gemeld.
The post KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het succes van ‘De soep is aangebrand’ heb ik te danken aan Bart Peeters”: hoe gaat het nog met Anja Yelles?

“Vaak komen mensen me vragen: ‘Gij zijt toch die van de soep, hè?’” Het is een onsterfelijke Vlaamse hit, ‘De soep is aangebrand’, maar hoe zou het nog zijn met Anja Yelles (55)? In ‘Primo’ vertelt de ambiancezangeres alles over haar prothese, haar vriend die ze op Tinder leerde kennen en haar optreden op ‘Tien om te zien’ waar ze

Lees meer »